Vortal wint internationale tender e-Procurement oplossing Raad van Europa

Vortal, een Portugese e-aanbestedingsplatform, heeft de internationale tender voor de aanschaf en levering van een e-Procurement oplossing gewonnen van de Raad van Europa. De waarde van de opdracht bedraagt circa 90 miljoen euro.

De Raad van Europa, niet te verwarren met de Europese Unie, is een internationale organisatie gericht op de bescherming van mensenrechten, democratische ontwikkeling en politiek-sociaal stabiliteit in Europ. De Raad kent 47 Europese landen die lid zijn inclusief de 28 die tezamen de Europese Unie vormen. Met het gebruik van het platform wil de Raad transparantie bevorderen in haar inkoopprocedures, non-discriminatie ten opzichte van inschrijvers stimuleren uitgaande van gelijke behandeling van alle partijen. Daarnaast streeft de Raad naar het moderniseren en harmoniseren van haar inkoopprocessen inclusief contractmanagement en het borgen van compliance met aanbestedingsregelgeving.

Doel gebruiksfase is het verbeteren gebruikerservaring

De implementatie heeft een doorlooptijd van ca 6 maanden waarbij 8 inkoopadviseurs betrokken zijn die tezamen verantwoordelijk zijn voor 8700 orders per jaar, 6000 leveranciers en 800 gebruikers. Belangrijk doel voor de gebruiksfase is het verder verbeteren van de gebruikerservaring van het platform. In 2019 zijn reeds 50 procedures via het platform digitaal aanbesteed resulterend in 40 contracten.

Internationale tender openbaar transportbedrijf EMT

Eerder al sloot Vortal een contract naar aanleiding van een internationale tender met het belangrijkste openbare transport bedrijf in  de Spaanse hoofdstuk EMT. EMT omvat wagenpark van 2000 bussen, rijdens op 209 routes,  20 opslag depots met 165 fietshuurpunten. De opdracht omvat voor de levering en implementatie van een publiek on-line sourcing platform voor een periode van 3 jaar met een waarde van €324.000. Dit inclusief het gebruik van online veilingen en gebruik van het online platform.

Vortal is tevens lid van EUPLAT. EUPLAT, de vereniging van vooruitstrevende Europese e-Aanbestedingsplatforms, heeft samen met E-proQure een norm ontwikkeld voor Best Practice e-Aanbestedingssystemen. Deze norm vormt de basis voor de accreditatie van een e-aanbestedingsplatform.

Scroll naar boven