Wim Vriend

Wim Vriend” title=”Kennispartner” picture=”http://e-proqure.nl/wp-content/uploads/2012/09/Wim-Vriend-E-proQure-over-ons-eprocurement-inkoop.jpg”  linkedin=”https://www.linkedin.com/in/wimvriend/” myspace=”

 • m.n. middel- en grote ondernemingen

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Publicaties o.a.” icon=””]

 • Co-auteur UN corporate sustainable responsibility (CSR)
 • Co-auteur Searching for Excellence in Procurement
 • Auteur e-Procurement Vendor Landscape (E-proQure)
 • Auteur voor diverse inkoopmedia (inkoperscafe.nl, Nevi)

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Onderzoek o.a.” icon=””]

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Trainingen & workshops” icon=””]

 • Course Change Management: leading change
 • Course Corporate Social Responsibility: building innovative power
 • Course Sustainable Procurement: advanced course in international procurement

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Diploma’s & certificaten o.a.” icon=”fa-graduation-cap”]

 • Bedrijfseconomie (UvT)
 • Executive Master of Finance & Control (Nyenrode)
 • Change Management Practitioner ™ (Prosci)
 • Certified Change Management Professional ™ (ACMP)

“http://e-proqure.nl/wp-content/uploads/2015/08/E-proQure-E-procurement-inkoopsoftware-Prosci-e1440941470789.png””http://e-proqure.nl/wp-content/uploads/2015/08/E-proQure-E-procurement-inkoopsoftware-ACMP-e1440941507242.png”

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Huidige functies” icon=””]

Professionele inkoopfunctie van strategische waarde

Inkoop als integraal onderdeel van Smart en LEAN ingerichte bedrijfsprocessen, zichtbaar afgestemd en bijdragend aan de doelstellingen en strategie van de organisatie. Dat zorgt onder meer voor lagere proces- en verkrijgingskosten, impulsen voor innovatie, betere risicobeheersing, flexibiliteit en compliance.

E-procurement: onlosmakelijk onderdeel van bedrijfsbrede ICT ondersteuning

De kwaliteit van de ICT ondersteuning van interne en externe bedrijfsprocessen bepaalt in belangrijke mate de slagvaardigheid van organisaties. Logistieke, financiële, administratieve, facilitaire, personele en productieprocessen worden in de praktijk veelal softwarematig ondersteund.

Echter, in de praktijk blijken de rol van de inkoopfunctie en de (onder)vertegenwoordiging ervan binnen het senior management een volwaardige of zelfs gelijkwaardige ontwikkeling en bijdrage aan organisatiedoelstellingen in de weg te staan.

Het gevolg is dat in de praktijk voor e-procurement (het ondersteunen van inkoopprocessen met inkoopsoftware) een inhaalslag nodig is. Het koppelen of integreren van inkoopprocessen en inkoopsystemen is daarbij uitgangspunt om de benodigde synergie en een prettige en efficiënte manier van werken te creëren.

Daarom ben ik kennispartner bij E-proQure

Het gezamenlijk vaststellen en realiseren van doelstellingen is altijd mijn passie geweest. Het inzichtelijk maken van dominante succesfactoren en de focus richten en behouden op de doelstellingen maakt dat een ieder gericht en met de juiste zaken bezig is. Het integreren van professionele inkoopprocessen, ondersteund door  adequate e-proceurement, is daarom voor mij een conditio sine qua non voor gezonde bedrijfsvoering. Ik draag dan ook graag bij aan de professionele ontwikkeling en integratie van inkoopactiviteiten en e-procurement binnen de totale bedrijfsvoering.

Ik hoop dat je op deze website de informatie vindt die je verder helpt bij de ontwikkeling van je functie en organisatie.

Succes en met collegiale groet,

Wim Vriend

RECENTE BLOGS van WIM

Scroll naar top