E-proQure inkoopsoftware afas software logo Purchase to Pay ERP

AFAS versnelt testproces met AI-gedreven Orangebeard

Met Orangebeard, een intelligent en AI gedreven platform voor testresultaten, wil AFAS een snellere feedbackloop in software ontwikkeling realiseren.

Testen vaak vertragende factor binnen software ontwikkeling

Het testen van software is, ondanks toepassing van automatisering, vaak nog een vertragende factor binnen software ontwikkeling. Vergaande automatisering, jaren opbouw aan historie en oplopende redundantie van geautomatiseerde testen zorgt voor verlies van overzicht over de resultaten en van onnodige uitvoer van testgevallen. Selecteren en prioriteren van testen zijn daarmee opnieuw sleutelwoorden geworden voor organisaties die ambities hebben op gebied van snellere software ontwikkeling en continue levering.

Alle testen in één oogopslag

Met het tool-agnostische Orangebeard wordt inzicht in en controle over alle geautomatiseerde tests binnen een project of organisatie verkregen. Orangebeard classificeert middels machine learning real-time binnenkomende testresultaten, analyseert direct eventuele fouten en neemt daarmee handmatig werk van testers uit handen. Daarnaast selecteert Orangebeard op basis van algoritmes alleen die testen die passen bij de doorgevoerde wijzigingen in de code.

Gebruikmakend van intelligente algoritmes bepaalt Orangebeard de ideale en minimale testset voor elke nieuwe build, zodat uitgevoerde tests weer passen bij de risico’s van een wijziging. Dit levert voor het ontwikkelproces een versnelling op, die kan oplopen tot een tijdswinst van 80% in de doorlooptijd van het testproces; pure tijdswinst zonder in te boeten op software kwaliteit.

Snellere time to market

“AFAS kent een uitgebreid en veelal geautomatiseerd testproces om de kwaliteit voor haar software te waarborgen. Orangebeard sluit naadloos aan op de reeds gebruikte tooling hiervoor en voegt direct inzicht én overzicht toe aan de enorme hoeveelheid testsets die we bezitten. De tijd die we normaliter kwijt zouden zijn aan het achterhalen waarom tests zijn gefaald, wordt grotendeels weggenomen waardoor onze testers zich efficiënter kunnen focussen op alle andere werkzaamheden, wat vervolgens de kwaliteit van onze software weer ten goede komt. Daarnaast kunnen we in de nabije toekomst met de Auto Test Pilot van Orangebeard een verdergaande versnelling in de time to market van onze producten creëren. Aangezien de missie van AFAS is om het betere ondernemen te inspireren, maken we interessante ICT innovaties graag onderdeel van onze procesverbeteringen. ” aldus Dennis van Velzen, CTO AFAS Software.

Over Orangebeard

Orangebeard is ontstaan vanuit het innovatieve gedachtegoed en ervaringen van Nederlandse testexperts, afkomstig van Praegus, een technisch georiënteerd consultancyhuis en opleidingspartner in software testing. Net als AFAS is Praegus gehuisvest in Leusden.

Scroll naar boven