agile werken - E-proqure.nl

Agile werken: uitdagingen en trends

Arie van Bennekum, één van de grondleggers van het Agile Manifest en geeft – naast een terugblik – zijn visie op de belangrijkste trends voor 2018 op het gebied van agile werken op Consultancy.nl.

De belangrijkste uitdagingen en trends volgens Arie Van Bennekum zijn:

 • Corporate agile zal zich doorzetten
  Een van de grootste uitdagingen voor organisaties in 2018 is de full delivery van agile. Zij zullen de manier van werken zo moeten inrichten dat men als organisatie in staat is de volledige dienstverlening agile te ontwikkelen, operationaliseren en onderhouden.
 • HR stuurt full delivery transformatie aan
  De vraag voor 2018 is hoe HR ingericht kan worden voor een wendbare agile organisatie: de manier waarop de HR-afdeling de rest van de organisatie bedient wordt cruciaal.
 • Agile in 2018: uitdagingen en de toekomst
  Er ontstaan ook veranderingen in het recruitmentsysteem. Nieuwe vormen van beloningssystemen en evaluatiemodellen zijn nodig: beloningen die niet focussen op de individuele prestaties maar op teamprestaties, en evaluatietrajecten waarbij teamleden beoordelen in plaats van managers.
 • Future proof door Agile durven zijn
  In 2018 zullen niet alleen producenten agile gaan werken, maar de hele keten. Om producten, software en diensten zo snel aan te kunnen passen en op te kunnen leveren is niet één organisatie nodig maar de hele keten.
 • Visie bepaalt scope
  Agile projecten in 2018 mogen niet meer lijden aan gebrek aan visie. Visie geeft je de mogelijkheden programma’s, projecten en requirements te (de-)selecteren, aldus de consultant.
 • Verandering begint met een visie.
  Agile projecten in 2018 mogen niet meer lijden aan gebrek aan visie. Visie geeft je de mogelijkheden programma’s, projecten en requirements te (de-)selecteren.

Lees het volledige artikel op Consultancy.nl

Scroll naar boven