AWS re:Invent 2018

Amazon integreert iPAAS AWS marketplace met Coupa’s inkoopsoftware

De inkoopafdeling beslist over de budgetten en moet dus goedkeuring geven. Om dat proces eenvoudiger te maken, koppelt AWS zijn winkel aan Coupa inkoopsoftware. Dit moet de nieuwe uitrol van inkoopsoftware makkelijker maken. Er is reeds een koppeling gerealiseerd met Coupa, die sinds eind 2015 samenwerkt met Amazon Business aan het gezamenlijk ontwikkelen van diverse marktinnovaties zoals deze.

iPAAS: toekomstverhaal of nieuw business model?

Drie jaar geleden was iPAAS (integration Platform As A Service) nog een toekomstverhaal. Tegenwoordig is het aanbieden van dit soort platforms een nieuw business model: een platform waar diverse software systemen als een module kunnen worden opgenomen om zo een integraal geheel van bedrijfssoftware te vormen. Naast Amazon’s AWS zien we soortgelijke ‘eco-systemen’ als Jaggaer One. We verwachten dan ook van Nederlandse bodem binnenkort iPAAS lanceringen.

Amazon vertrouwt op de CXML-standaard geïntroduceerd door SAP Ariba maar nu door de hele sector omarmd. Het idee achter de integratie is dat een projectleider nog steeds de nodige software kan kopen via de store, maar dat die aankoop automatisch op het bord van de inkoopafdeling terechtkomt voor goedkeuring. Via traditionele methodes duurt het volgens Amazon soms maanden om een nieuwe klant in een bedrijf binnen te krijgen. Door integratie wordt die termijn teruggebracht tot enkele uren.”

Koppeling aan andere inkoopplatformen

In de nabije toekomst wil Amazon haar marktplaats ook koppelen aan andere inkoopplatformen, wat via de CXML-standaard niet moeilijk mag zijn. Een exacte timing of naam is nog niet bekend maar de ambitie is om alle grote en minder grote spelers in de nabije toekomst te gaan ondersteunen.

Scroll naar boven