E-proQure onderzoekt inkoopsoftware AXI

AXI kiest voor IPAAS leider Boomi

AXI kiest Boomi als nieuwe integratie technology partner. Dit naast de reeds aangegane partnerships met IBM, Gravitee en MS Azure.

Grotere behoeft aan data-integratie

AXI bedenkt, ontwikkelt en beheert innovatieve softwareoplossingen voor retail, overheid, zorg, service en industry. Zij richten zich zowel op software voor de ondersteuning van diverse bedrijfsprocessen (o.a. Finance, Purchase to Pay) als op (Cloud) oplossingen voor data-ontsluiting en integraties.

AXI volgt daarmee de neiuwste technologieën en voorziet in de behoefte bij gebruikers om op een gestructureerde en efficiënte wijze systemen te integreren. Of beter, de processen die verschillende systemen ondersteunen te kunnen koppelen en daarmee waardevolle data te kunnen ontsluiten. Het gaat daarbij zowel om webbased als legacy systemen.

Wat is Boomi

Boomi is een iPaaS integratie platform; een integration platform as a service. Een integratieplatform in de cloud dus. Boomi is een van de meest bekende en gerenomeerde ipaaS producten. Het wordt al enige jaren door Gartner beoordeeld als leider op dat gebied.

Waarom AXI kiest voor een iPaaS leider

AXI zegt daarover zelf het volgende:

AXI helpt organisaties reeds vele jaren met het oplossen van hun integratievraagstukken. Daarvoor maken we gebruik van gespecialiseerde software zoals App Connect Enterprise, de Enterprise Service Bus (ESB) integratietool van IBM, een marktleider op dat gebied. ESBs en gelijkaardige integratie middleware zijn heel geschikt voor het integreren en ontsluiten van on-premises backend systemen. Zij bieden een rijke waaier aan connectoren en routing & transformatiemogelijkheden en laten zelfs toe om integratielogica te implementeren in een programmeertaal. Hierdoor kan vrijwel elk integratiescenario gerealiseerd worden. 

We zien echter dat meer en meer organisaties voor verschillende redenen hun on-premises applicaties vervangen door cloud oplossingen. Nieuwe organisaties zoals start-ups kiezen dikwijls zelfs uitsluitend voor cloudoplossingen! Daarnaast neemt het opereren en beheren van een on-premises integratieplatform ook een flinke hap uit het IT budget. Daarom kiezen organisaties er meer en meer voor om hun integratieplatform als een cloud service af te nemen. Dit zijn dan de iPaaS platformen waar we het over hebben. 

Naast het feit dat u ze niet zelf hoeft te beheren, zijn iPaaS platformen heel goed in het integreren van cloud applicaties. Dit komt omdat zij de gebruiker een grote hoeveelheid aan connectoren aanbieden voor de meest gebruikte cloud applicaties. Denk aan Salesforce, SAP, Oracle NetSuite, AWS enz… Door middel van deze connectoren kunnen gebruikers op een eenvoudige manier een connectie tot stand brengen met deze systemen, waar zij vroeger vaak uitgebreide en ingewikkelde configuraties moesten gaan opzetten. Ook de connectie met on-premises systemen blijft mogelijk. 

Om deze redenen heeft AXI besloten om volop in te zetten op deze manier van werken en een partnership aan te gaan met een leading iPaaS vendor. 

Scroll naar boven