Axxerion

Axxerion overgenomen door MCS Solutions

MCS Solutions (dochteronderneming van softwareprovider Nemetschek SE) neemt het Nederlandse SaaS-bedrijf Axxerion over. Axxerion levert workflowgebaseerde cloudsoftware voor facility management, onderhoud en property management. Samen bieden MCS Solutions en Axxerion een totaaloplossing voor gebouwbeheer, Integrated Workplace Management System (IWMS) en Smart Building in een SaaS-model.

De software van Axxerion optimaliseert processen in property- en facility management op basis van best practices. De software wordt volledig als een SaaS-businessmodel aangeboden en stroomlijnt de klantprocessen met behulp van flexibel in te richten workflows. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning voor inkoopprocessen en personeelsadministratie, waardoor deze oplossing zich verder verbreedt. De software wordt ingezet in uiteenlopende organisaties zoals verzekeraars, ziekenhuizen, (zorg)instellingen en overheidsorganisaties.

Met de overname versterkt de Nemetschek Group zijn competenties in strategische, snelgroeiende gebouwbeheersectoren

Patrik Heider, woordvoerder en CFOO bij Nemetschek: “Wij zijn erg blij met deze strategische stap. Axxerion gaat deel uitmaken van onze MCS Solutions-eenheid en zal het SaaS-aanbod in ons gebouwbeheersegment versterken. Bovendien versterken we hiermee onze positie in de snelgroeiende markt van gebouwbeheersoftware.”

Fusie Axxerion en Plandatis

Axxerion ging in september 2018 al samen met het in Apeldoorn gevestigde Plandatis. Plandatis biedt een software suite op het gebied van technisch beheer- en onderhoudsmanagement, risico- en compliance-oplossingen voor vastgoed en energielabel certificering.

Scroll naar boven