Basware P2P systems

Basware introduceert SmartPDF AI

Basware heeft zijn SmartPDF-dienst verbeterd met machine learning technologie. SMARTPDF AI kan nu met een nauwkeurigheid van 97 procent machine readable pdf’s naar facturen converteren. En dat met minimale handmatige inspanning.

SMARTPDF AI getraind via geavanceerd machine learning-model

De SMARTPDF-dienst is wezenlijk anders dan OCR (Optical Character Reading), dat afhankelijk is van het vastleggen van gegevens uit afbeeldingen. SmartPDF AI wordt getraind met behulp van gegevens, die automatisch via een geavanceerd machine learning-model uit historische facturen worden geëxtraheerd.

‘Met onze geschiedenis op het gebied van e-facturering en onze automatische extractiemogelijkheden beschikken we een zeer grote dataset om de nieuwe AI-modellen te trainen. Hierdoor weten we de beoogde nauwkeurigheid van 97 procent te behalen,” zegt Dany De Budt, Country Manager bij Basware. Omdat SmartPDF AI het toewijzen van factuurgegevens uit het proces verwijdert, is er geen installatie, handmatige goedkeuring, of configuratie nodig, zegt Basware. Daarnaast biedt het meertalige ondersteuning.

Geen nieuwe installatie voor huidige klanten

Klanten die SmartPDF al gebruiken, hoeven geen nieuwe installatie uit te voeren. Ook is er geen handmatige validatie of configuratie nodig. Of een nieuwe leverancier nu voor het eerst een factuur verstuurt of een bestaande leverancier het factuurformaat wijzigt, het zelflerende systeem past zich automatisch aan.

Meer weten?

Lees ook de volgende artikelen ‘Basware introduceert AI in haar oplossingen‘ en ‘Hoe Artificial Intelligence helpt om je inkoopdoelstellingen te bereiken‘.

Scroll naar boven