Basware P2P systems

Basware lanceert oplossing die voldoet aan Chinese voorschriften voor het ontvangen van e-facturen

Goed nieuws voor bedrijven die zakendoen met China: Basware biedt nu ook een fapiao-compatibele oplossing voor het ontvangen en valideren van e-facturen aan. Via zijn Chinese partner, Shanghai Yodoo Information & Technology Co., Ltd., linkt Basware zijn netwerk met het Golden Tax System (GTS), waardoor moeiteloze validatie van alle lokale btw-facturen, bekend als fapiaos, tegen de GTS-interface mogelijk is. 

Zakelijke transacties kennen geen grenzen

“Deze mijlpaal is een enorme opluchting voor onze klanten, omdat velen van hen zakendoen met China en altijd moeite hadden om fapiao’s efficiënt te verwerken en te valideren”, zegt Sami Nikula, Director Network Services, Basware. “Deze oplossing neemt de last voor AP-medewerkers weg en stelt hen in staat om al hun facturen uniform te verwerken, ongeacht het land van herkomst. Zakelijke transacties kennen geen grenzen, dus we hebben de taak op onszelf gelegd om als expert op het gebied van factuurregelgeving en compliance voor onze klanten te dienen, zodat zij dat niet hoeven te doen. We zijn enthousiast over het aantal klanten dat al geïnteresseerd is in implementatie.”

Snel en gemakkelijk ongeldige facturen detecteren

De Basware-oplossing voegt een China-specifieke functionaliteit toe voor de GTS-validatiestap, waardoor klanten snel en gemakkelijk ongeldige facturen kunnen detecteren. De meeste bedrijven valideren momenteel facturen één voor één via het GTS-portaal voordat ze worden betaald. Deze extra functie in het Basware P2P-systeem vermindert de werklast van AP-medewerkers aanzienlijk, aangezien gebruikers deze facturen gemakkelijk naar de wachtrij voor het afhandelen van uitzonderingen kunnen leiden, zodat ze niet per ongeluk worden betaald. Bovendien, zoals het geval is met alle e-factureringsoplossingen van Basware, levert deze technologie factuurgegevens van hoge kwaliteit, waardoor de uitgaven zichtbaar zijn en nauwkeurige prognoses kunnen worden gemaakt.

Deze Basware-oplossing kan ook de nieuwe speciale btw-e-factuur verwerken, die de Chinese staatsbelastingdienst in 2020 heeft getest en begin dit jaar als optie in het hele land is uitgerold.

Scroll naar boven