Basware ontwikkelingen

Basware verkoopt twee onderdelen aan Verdane Capital

Basware verkoopt een tweetal onderdelen – Corporation’s Financial Performance Services (FPS) and Banking businesses – aan investeringsmaatschappij Verdana Capital. Beide onderdelen realiseerden in 2017 een omzet van zo’n € 15 miljoen. Investeringsmaatschappij Verdana Capital investeert vooral in technologische bedrijven in Noord-Europa. Naast deze verkoop meldde Basware dat het softwarebedrijf gaat samenwerken met Bisnode een provider van smart data op het gebied van vendormanagement.

Beide onderdelen van Basware – The Financial Performance Services (FPS) and Banking businesses – zullen als zelfstandige entiteiten verder gaan. Verdane meldt dat de investeringsmaatschappij zal investeren in de verdere groei in Finland and nieuwe markten. Tomi Lod van Basware in Finland wordt de CEO van beide bedrijven.

FPS is een van de leidende providers van financiële consolidatie en reporting software in Finland. De business unit Banking services biedt geautomatiseerde betalingsoplossingen met een marktaandeel van 40% in de Finse markt.

De verwachting is dat de afronding van de verkoop plaatsvindt in het eerste kwartaal van 2018. Bij de overname zijn zo’n 95 werknemers betrokken.

Vendormanagement: samenwerking Basware met Bisnode

Basware kondigde afgelopen maand ook aan te gaan samenwerken met Bisnode, lid van Dun & Bradstreet. Basware en Bisnode gaan de gegevens van Dun & Bradstreet gebruiken om bedrijfsintelligente inzichten te bieden die Basware-klanten helpen bij het optimaliseren van leveranciersrelaties. Basware-klanten maken gebruik van up-to-date leveranciersdata wat hun een holistisch beeld geeft met wie ze werken.

De nieuwe vendormanagementoplossing maakt gebruik van het D-U-N-S®-nummer om relaties tussen bedrijven te identificeren. Zo kunnen organisaties binnen het Basware-netwerk de kwaliteit van leveranciersdata verbeteren door de date te valideren en te verrijken aan de hand van de Dun & Bradstreet-bedrijfsdatabase. Dit elimineert doublures, actualiseert bestanden en vult leveranciersgegevens aan met essentiële informatie. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter werken en liggen kostenbesparingen binnen handbereik.

De combinatie van de database van Dun & Bradstreet en Basware’s open B2B-netwerk zorgt voor vereenvoudiging van het leveranciersgegevensbeheer. Tegelijkertijd vindt er een efficiencyslag plaats in leveranciersrelaties en het uitgavenbeheer voor de klanten, aldus CEO, Vesa Tykkyläinen, van Basware.

OCR ten dode opgeschreven

De afgelopen maand deed Basware ook de uitspraak dat het aantal facturen dat met behulp van Optical Character Recognition handmatig wordt verwerkt met uitsterven wordt bedreigd.

Jos Wellema van Basware’s netwerkactiviteiten in België, Nederland en Frankrijk: “Het is altijd een uitdaging geweest om leveranciers over te halen om facturen op een andere manier aan te leveren dan in papieren vorm. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ‘OCR’ een veelgebruikte methode is geworden op de crediteurenadministratie. Vandaag de dag kunnen grote leveranciers elektronische facturen verzenden, en twee derde van de overgebleven leveranciers kan vanuit het boekhoudsysteem een e-mail sturen. OCR is daardoor ten dode opgeschreven.”

Wellema voegt daaraan toe: “Afwijken van OCR en andere handmatige processen resulteert ook in een hogere automatisering en aanzienlijke kostenbesparingen”.

Scroll naar boven