13e Hanze inkoopseminar

Breed scala aan onderwerpen tijdens Hanze Inkoopseminar 2018

Donderdag 1 februari 2018 organiseerde het Instituut voor Facility Management samen met het lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen de 13de editie van het Hanze Inkoopseminar: Een beetje fatsoen? Een grote variatie aan praktijkopdrachten waaronder het ontwikkelen van een tool om inkoopactiviteiten te prioriteren, kwam aan bod. Ook werd de NEVI Purchase Promise Award 2018 uitgereikt.

De studenten van de minor inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool presenteerden de resultaten van de praktijkopdrachten tijdens het Hanze Inkoopseminar op 1 februari 2018. Het was een brede variatie aan opdrachten bij zowel bedrijven als instellingen in de publieke sector. Wat dacht u van:

  • het inzetten van Innovatiepartnerschap,
  • de toepasbaarheid van het ‘open house’ model bij de inkoop van zorg in het sociaal domein,
  • het ontwikkelen van een tool om inkoopactiviteiten te prioriteren en te plannen,
  • of een onderzoek naar de kwaliteiten van vijf populaire tenderplatforms.

De studenten hebben een samenvatting gemaakt van hun praktijkopdracht en voor u gebundeld in een e-book.

NEVI Purchase Promise Award

De NEVI Purchase Promise Award werd tijdens het 13de Hanze Inkoopseminar gewonnen door Marlein Schuil en Wytske Haijtema. Marlein en Wytske voerden hun opdracht uit bij Wehkamp. Voor de afdeling inkoop non-merchandise maakten ze een inkoopkalender. Het onderliggende probleem was dat deze afdeling meer grip wilde hebben op alle contractmanagement activiteiten en ze eerder inzicht wilden hebben in beschikbare- versus benodigde capaciteit. De jury vond dat de opdracht van Wehkamp door Marlein en Wytske consequent is uitgewerkt. Bovendien heeft het resultaat, de inkoopkalender, een belangrijk praktisch resultaat, want Wehkamp gaat deze implementeren.

Bron: Hanze inkoopseminar 2018

Scroll naar boven