Hoofdkantoor Exact Delft

Consolidatieslag houdt aan met 2 overnames door Exact

In 2 weken tijd heeft Exact 2 overnames aangekondigd de afgelopen maand. Exact heeft de Nederlandse en Belgische activiteiten van Unit4 (Unit4 Bedrijfssoftware) overgenomen. Volgend op deze acquisitie heeft Exact ook de Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient ingelijfd. Met deze overnames kan Exact een breder en geïntegreerd software-aanbod leveren en geautomatiseerde HR-procesondersteuning bieden.

Overname Unit4

Door Unit4 Bedrijfssoftware toe te voegen aan zijn portfolio, wil Exact een ‘complete end-to-end suite aan financiële en HR-software’ bieden voor mkb’ers en accountantskantoren. Exact-CEO Phill Robinson vindt dit een logische combinatie vanwege de investeringen in de unieke cultuur, taal en wettelijke vereisten van de lokale bedrijven die ze bedienen.

De huidige stap geeft Exact de beschikking over Boekhoud Gemak, Rapportage Gemak, Fiscaal Gemak, Werkprogramma Gemak, Communicatie Gemak, HR & Salaris Gemak en Kantoor Gemak van Unit4. Daarnaast wordt de Venice Bookkeeping-software toegevoegd aan het Belgische portfolio van Exact. Unit4 Bedrijfssoftware beschikt over 268 medewerkers en heeft kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en in Bruggen (België).

De grote internationale divisie van Unit4 blijft bestaan.

Overname Officient

Officient maakt het mogelijk om HR-taken te beheren binnen één enkel cloudplatform. Denk aan beloningen, contracten, afwezigheid, wagenpark, beoordelingen en personeelsgegevens. Deze geïntegreerde processen zorgen ervoor dat bedrijven wendbaarder worden, omdat HR-taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd zonder dat er ingewikkelde koppelingen tussen systemen nodig zijn. Dit vanuit een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan alle HR-administratie en procesbehoeften voldoet. Tevens bouwt Exact hiermee aaan haar aanwezigheid in België.

Officient is een jong en innovatief bedrijf dat snel heeft gereageerd op veranderende HR-trends. Officient heeft meer dan 4.000 klanten, die op hun beurt HR-diensten leveren aan meer dan 35.000 werknemers.

Consolidatieslag gaat verder

Met de overnames gaat de consolidatieslag op de Nederlandse ERP-markt verder. Exact nam eind vorig jaar WinBooks over, terwijl ook SRXP, ProQuro en Dièse Finance inmiddels onder Exact vallen. Exact zelf is vorig jaar in handen gekomen van investeerder KKR. Concurrenten van Exact doen de afgelopen tijd eveneens overnames. De Scandinavische softwareleverancier Visma heeft de afgelopen periode meerdere partijen overgenomen, waaronder Nmbrs en Yuki.

Scroll naar boven