E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa lanceert innovatieve spend management tool: Community.ai

Het verkrijgen van actuele en historische prijs- en spend-informatie uit je eigen praktijk en uit die van andere organisaties: een grote wens van veel inkopers en van grote toegevoegde waarde voor organisaties. Het combineren van gegevensbestanden van gebruikers voor gebruikers is voor SaaS leveranciers een gedachte die al lang speelt.

Coupa heeft hiervoor nu het innovatieve Community.ai beschikbaar: een verzameling next generation spend management innovaties voor gebruikers. Dit met artificial intelligence ondersteunde concept bestaat uit Community insight (spend intelligence) en Community Connections (communicatie tussen gebruikers onderling en leveranciers). Community.ai verbindt gebruikers met de uitgebreide, gezamenlijke inkoopgegevens en met elkaar. Coupa biedt hiermee haar gebruikers een community waarbinnen onder meer informatie kan worden gedeeld over inkoopprijzen, kortingen, inkoopproceskosten, etc.

Coupa geeft aan dat het hierbij gaat om $ 3 biljoen ($ 3 x 1012) aan spend gegevens van meer dan 2.000 organisaties wereldwijd.

Of zoals Coupa het zelf omschrijft:

Only Coupa combines the power of data-driven AI insights with human-to-human connections to help you maximize the value of every dollar spent.

Lees hier meer over Community.ai 

Opmerking E-proQure: we zijn benieuwd wanneer andere SaaS leveranciers van inkoopsoftware een dergelijk intelligent en actueel data-uitwisselingsplatform beschikbaar krijgen. De visie op het creƫren en gebruiken van Big Data zijn immers al een tiental jaren oud.

Scroll naar boven