E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa neemt Llamasoft over

Coupa heeft recent bekendgemaakt dat ze Llamasoft heeft overgenomen. Llamasoft is een bedrijf dat analysesoftware levert aan bedrijven, met het doel om hun supply chain (bevoorradingsketen) efficiënter te maken. De software van het bedrijf maakt een virtueel model van de keten, zodat analisten kunnen onderzoeken waar verbeteringen mogelijk zijn. Eventuele verbeteringen kunnen vervolgens gesimuleerd worden.

Verbeterde techniek met overname

Coupa is een grote speler in de wereld van financiële software. Grote organisaties als Salesforce gebruiken de software om een overzicht te houden over hun uitgaven. Het bedrijf claimt dat het tot op heden meer dan 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) verwerkt heeft.

Het bedrijf is de laatste jaren actief bezig om zakelijke uitgaven slimmer te maken. Ook Coupa biedt een services aan om de bevoorradingsketens van klanten de analyseren. Dit is onderdeel van het platform waarmee klanten hun uitgaven kunnen analyseren. Dit platform onderzoekt de transacties die door het platform gaan en geeft klanten tips om efficiëntie te winnen. Met de overname van Llamasoft hoopt Coupa deze techniek te kunnen verbeteren.

Nieuwe productinnovaties Coupa

Vorig jaar kondigde het bedrijf heeft Coupa nieuwe productinnovaties onthuld om zakelijke uitgaven slimmer te maken.  Voorbeelden hiervan zijn:

  • Procurable Spend Spotlight: richt zich op bedrijven die het verminderen van kosten als een belangrijke zakelijke prioriteit hebben. Met de oplossing worden eenvoudige transactionele verwerkingen van uitgavenrapportages omgezet in slimmere Business Spend Management, wat resulteert in meetbare besparingen die groei en winstgevendheid bevorderen. De oplossing wordt gebruikt door Community Intelligence aangestuurde analyses om besparingskansen te vinden, door via uitgavenverslagen te identificeren die via bestaande inkoopcontracten tegen lagere kosten ingekocht konden worden.
  • Coupa Advantage programma wijziging: met dit programma kunnen bedrijven de groeiende koopkracht van de Coupa-gemeenschap inzetten om over significante prijsverlagingen te onderhandelen, die vervolgens beschikbaar worden voor alle klanten van Coupa. Het programma bepaalt nu in real-time wat klanten uitgeven en beschrijft kansen voor gemeenschapsgebaseerde, vooraf onderhandelde besparingen.
  • Coupa App Directory: met de App kunnen klanten applicaties van derde partijen toevoegen aan het BSM-platform van het bedrijf. De nieuwe mogelijkheden zorgen voor een gestroomlijnde en allesomvattende ervaring voor uitgavenmanagement, met de beste data en processen van derde partijen. Het gaat bijvoorbeeld om duurzaamheidsscores, belastinginformatie en reisprocessen. Er zijn al diverse partners aangesloten.

Verdergaande automatisering kostenplatform

Recent heeft Coupa ook zijn kostenplatform geautomatiseerd, middels het uitbrengen van een update van zijn BSM (Business Spend Management) Platform voor bedrijven. Het voegt extra automatiseringsopties en analytics toe. Dankzij kunstmatige intelligentie kan worden aangegeven waar bedrijven betere keuzes kunnen maken in hun uitgavenpatronen. De update zorgt ervoor dat de tips geprioriteerd worden. 

De uitgavesoftware maakte al gebruik van kunstmatige intelligentie om bedrijven meer inzichten en tips te geven over de uitgaven. Door de update komt daar echter prioritering bij. De tips worden op basis van de geschatte impact op de business in een rij gezet waardoor het voor gebruikers makkelijker is om te bepalen welke suggesties het beste zo spoedig mogelijk geïmplementeerd kunnen worden. 

Er worden ook nieuwe mogelijkheden geboden om de relatie tussen bedrijven en hun leveranciers efficiënter te maken. Er komen daarom tools om de prestaties bij te houden en aankopen die boven de contractwaarde uitstijgen tegen te gaan. Leveranciers krijgen op hun beurt integraties met vijftien grote logistieke tools om de tracking data van pakketjes en andere zendingen te kunnen delen.

Scroll naar boven