Coupa hoofdkantoor USA

Coupa neemt Yapta over

Coupa, leverancier van spend management oplossingen, kondigde in januari de overname van Yapta aan.

Over Yapta

Yapta biedt een geautomatiseerde oplossing voor bedrijven om vlucht- en hotel reserveringen te monitoren en herboeken bij een prijsdaling. Yapta voorziet ook in categorie specifieke speedanalyses en intelligentie. Daarmee realiseert Yapta bij haar klanten 2-4% kostenbesparingen op de uitgaven voor reiskosten, resulterend in totaal ca 360 miljoen.

Geen grote verschuiving op de T&E markt verwacht

De overnames leiden naar verwachting niet tot een enorme opschudding op de markt maar zijn een gerichte focus op de T&E (afgekort travel en expenses, ook wel reisuitgaven) markt. Reizen is voor veel bedrijven een categorie waar veel spend in omgaat waarbij een verdere groei wordt verwacht. Het percentage reisuitgaven van de totale uitgaven varieert per industrie en bedrijf. Op basis van marktdata zijn de geaggregeerde globale business reis uitgaven zodanig substantieel, dat zij door de inkoopafdeling niet kunnen worden verwaarloosd. Als business spend management bedrijf, concurreert Coupa direct met SAP Ariba, die in de afgelopen periode SAP integreerde met Concur en Fieldglass producten tot een Intelligente Spend Groep.

Integratie Yapta technologie

We zijn benieuwd hoe Coupa de Yapta technologie gaat integreren in haar product portfolio. De huidige Coupa applicatie voorziet in funtionaliteiten voor reizen en spend management. Het biedt een uitgavencalculator en een goedkeuringsworkflow. Volgens Coupa gaat zij best-in-class reisuitgaven oplossingen integreren in alle belangrijke corporate kaarten, zodanig dat alle reisuitgaven via Coupa verlopen.

Scroll naar boven