E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa richt Coupa Ventures op, een startupfonds van 50 miljoen.

De nieuwste hype voor op cloud gebaseerde bedrijven: start je eigen venture leger. Salesforce, Slack, Zoom en Snowflake gingen ons voor. De meest recente in het rijtje is Coupa, spend management software bedrijf, dat in juni bekendmaakte dat zij Coupa Ventures is gestart. Dit startup fonds bedraagt 50 miljoen.

Coupa debuteert met 2 investeringen

Coupa Ventures debuteert met twee investeringen: Zylo, dat bedrijven helpt bij het beheren van hun SaaS-abonnementen. Daarnaast SourceDay dat software voor supply chain-compliance maakt.

Op termijn startups ondersteunen die werken met Coupa software

Coupa Ventures wil door een investerings-injecties tussen de $ 500,000 tot $ 2.5 miljoen bedrijven in de Serie A-fase ondersteunen. Het bedrijf wil daarna in Californië gevestigde Coupa startups te ondersteunen die goed werken met hun eigen software. Dit vormt voor Coupa onderdeel van een poging om meer een platform of systeem te zijn voor de financiële kant van de activiteiten van een bedrijf. Coupa kan haar portfolio ook inbrengen in potentiële deals met haar eigen klantenbestand.

Coupa is niet de enige speler

Dat is hoe de strategische investeerdersrelatie minimaal zou moeten werken, en Coupa is niet de enige speler in deze ruimte. Naast Snowflake en Zoom, hebben de reuzen hun eigen overname armen. Databricks bijvoorbeeld wordt ondersteund door Amazon, Google en Microsoft. Motieven voor investeringen variëren van het verzekeren van goodwill, het gebruik van de eigen platforms en tools van een bedrijf, tot het realiseren van financieel rendement.

Scroll naar boven