E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa wordt overgenomen door Thoma Bravo

Coupa Software, aanbieder van Business Spend Management (BSM) software, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door Thoma Bravo, een software-investeringsmaatschappij. Het gaat om een volledig contante transactie ter waarde van 8 miljard dollar. Na afronding van de transactie wordt Coupa een besloten vennootschap. 

Al meer dan tien jaar gebouwd aan een Business Spend Management community

“Al meer dan tien jaar bouwen we aan een ongelooflijke Business Spend Management-community en hebben we met trots onze positie als marktleidend platform in onze categorie verstevigd. Hoewel we van eigenaar kunnen veranderen, veranderen onze waarden niet. Ieder van ons bij Coupa zal onze klanten centraal blijven stellen bij alles wat we doen en hen helpen de waarde van elke dollar die ze uitgeven te maximaliseren.”

De raad van bestuur heeft de transactie beoordeeld aan de hand van de stand-alone vooruitzichten van het bedrijf in het huidige macro-economische klimaat en heeft vastgesteld dat de overtuigende en zekere contante vergoeding van de transactie een superieure risicogewogen waarde biedt in vergelijking met de stand-alone vooruitzichten van het bedrijf. De raad is unaniem van mening dat deze transactie de optimale weg voorwaarts is in het beste belang van onze aandeelhouders.”

Coupa zag haar groei dit jaar flink afnemen, wat resulteerde in een dip op de beurs. Toekomst zal uitwijzen of Thoma Bravo een goedkope deal heeft gekregen of de huidige aandeelhouders op tijd zijn uitgestapt.

Voordelen voor Bravo

“Coupa heeft de grote en groeiende markt voor Business Spend Management software gecreëerd en geleid. De gedeelde visie van beide organisaties, gecombineerd met de strategische en operationele expertise van Thoma Bravo, stelt Coupa in staat om innovatie te blijven stimuleren, haar klanten beter van dienst te zijn en belangrijke groei-initiatieven te versnellen tijdens de volgende fase als privébedrijf.” 

Coupa blijft opereren onder eigen naam en merk

De transactie, die unaniem werd goedgekeurd door de raad van bestuur van Coupa, wordt naar verwachting in de eerste helft van 2023 afgerond. Dit onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Coupa en het verkrijgen van de vereiste wettelijke goedkeuringen. De transactie is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde. Na voltooiing van de transactie zullen de gewone aandelen van Coupa niet langer op een openbare markt worden genoteerd. Het bedrijf zal blijven opereren onder de naam en het merk Coupa.

Over Thoma Bravo

Thoma Bravo is één van de grootste private equity firma’s ter wereld. Het bedrijf investeert in groei-georiënteerde, innovatieve bedrijven in de software technologie. De waarde van de deelnames bedraagt rond de $ 114 miljard. Thoma Bravo zegt een “kopen en bouwen” benadering waarbij het vergelijkbare bedrijven verwerft en consolideert om synergieën te creëren en bedrijven te ontwikkelen met een grotere schaal, reikwijdte en breder dienstenaanbod. In de afgelopen 20 jaar heeft Thoma Bravo meer dan 420 bedrijven overgenomen of erin geïnvesteerd.

Scroll naar boven