E-proQure inkoopsoftware afas software logo Purchase to Pay ERP

CSR in software AFAS beschikbaar

De Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) stelt vanaf 2025 grote bedrijven verplicht om te rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun organisatie. AFAS speelt op deze ontwikkeling in door de functionaliteit CSR beschikbaar te stellen voor klanten in software. 

Over Corporate Social Responsibility Directive 

Het klinkt misschien nog ver weg. Maar vanaf 2025 zijn grote bedrijven verplicht als gevolg van de voorgestelde Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht te rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun organisatie.  

Om tot een succesvolle implementatie van de CSRD te komen moet jij als onderneming eigenlijk op tijd beginnen met de voorbereidingen. Wanneer je als organisatie de implementatie benadert als kans in plaats van een risico, dan ben jij uiteindelijk onderdeel van de oplossing en de winnaar van morgen. Oftewel: grijp de verplichting m.b.t. CSRD ook gelijk aan om aan de slag te gaan met je CSR-beleid en -vastlegging. 

De resultaten 

Uit recente jaarcijfers blijkt dat AFAS Software over 2022 een groei van 14 procent ten opzichte van 2021 heeft gerealiseerd. Het Leusdense familiebedrijf AFAS Software heeft 2022 afgesloten met een omzet van 248 miljoen euro, een groei van 14 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het resultaat na de aftrek van belastingen steeg met 12 procent naar bijna 94 miljoen. 

CSR voor klanten beschikbaar in de software 

Het afgelopen jaar lanceerde AFAS een klimaatfonds voor medewerkers en maakte ze Corporate Social Responsibility (CSR) voor haar klanten beschikbaar in de software.  

Scroll naar boven