Op 1 juli 2017 wordt het verplicht om Europese aanbestedingen elektronisch te laten plaatsvinden. Voor inkoopsamenwerkingen ligt die datum zelfs nog eerder. Op 24 maart 2016 organiseert VdLC een unieke bijeenkomst waarin wordt gekeken naar de gevolgen, kansen en risico’s van elektronisch aanbesteden. Tijdens de cursus vertellen wij wat er juridisch wel en niet mag. We kijken naar de onderliggende Richtlijn 2014/24 en kijken wat er overgenomen is in de Nederlandse Aanbestedingswet 2016.
Geen theoretisch geleuter maar echte voorbeelden uit de praktijk. In deze cursus behandelen we bijvoorbeeld alle rechtszaken over digitaal aanbesteden van het afgelopen jaar. Niets is leerzamer dan de fouten van anderen.
Daarbij komen opvallende zaken aan het licht, zoals:
- Wat staat er nu echt in de nieuwe Aanbestedingswet en in Richtlijn 2014/24?
- En waarom is het ineens zo stil over e-herkenning?
- Is er bijvoorbeeld een verschil tussen een vraagje per email over de termijn en een vraag over de inhoud van de aanbesteding?
- En blijft mondelinge communicatie wel toegestaan? Een belangrijke vraag omdat we zien dat ook presentaties toegestaan worden als gunningscriterium.
- Hoe wordt elektronisch aanbesteden toegepast bij bijv. de niet-openbare en onderhandelingsprocedure ?
- En wanneer is een digitale handtekening rechtsgeldig?
Veel aandacht ook voor het dynamisch aankoopsysteem dat kan gaan dienen als basis voor de vele marktplaatsen.
Ook kleine praktische zaken komen aan de orde:
- Hoe zit het met het moment van inschrijven? Mag een inschrijver tot het laatste moment wachten met uploaden
- En wat dan als Tenderned ‘plat ligt’?
De cursus elektronisch aanbesteden wordt gegeven door Antoinette Vriend en/of Gert Walhof, beiden erkende specialisten op dit onderwerp. Zowel voor aanbestedende diensten als inschrijver is dit een onmisbare cursus. De cursus is van 13.30 tot 17.00 uur in Baarn. U kunt uzelf en/of uw medewerkers aanmelden via vdlc@bart.nl De prijs inclusief lichte inlooplunch is € 295,- ex btw.