NEVI-inkoopdag 2017

Digitale transformatie van inkoop is al onderweg

De NEVI Inkoopdag op 22 juni 2017 was een succes. De meer dan 250 deelnemers lieten door hun posts op het grote scherm duidelijk blijken de digitale transformatie van inkoop een actueel onderwerp te vinden. Onderwerpen die liepen van ‘Wat moet ik met blockchain?’ tot ‘Kunstmatige intelligentie maakt inkoop overbodig’ kwamen aan bod.

De plenaire presentaties van Michael Pleuger (KPMG) over ‘future proof procurement’ en Detlef Schulz (Vodafone) toonden vier toekomstscenario’s, waarvan één scenario daadwerkelijk toonde dat er geen rol voor inkoop meer is in de toekomst. Ook werd aangegeven dat het voor zowel KPMG als Vodafone een zoektocht blijft welke technologieën de komende jaren zullen gaan domineren op het gebied van inkoop. Dat werd met de uitspraak ‘There are no experts in what will be’ kernachtig samengevat.

Ook bezocht ik een goede parallelsessies van Optiply, leverancier van supply management software, over de aansluiting van de supply chain op de vraag van klanten bij e-commercebedrijven.

Ontdekkingstocht

Belangrijkste leerpunten van deze dag voor mij: de digitale transformatie van inkoop is al onderweg. Het wordt een ontdekkingstocht. Data (hoe big ook) zijn nog geen informatie,  laat staan kennis. En data-analytics wordt erg belangrijk!

Presentaties NEVI Inkoopdag 2017

De presentaties van alle sprekers zijn beschikbaar als download op de website van de NEVI Inkoopdag.

Scroll naar boven