digitalisering

Digitalisering inkoop ondersteunt continuïteit en groei mkb

Het nieuwe mkb-actieplan stelt: ondernemers en gezonde bedrijven zijn van groot belang voor het economisch- en maatschappelijk welzijn van Nederland. De uitdagingen voor ondernemers zijn groot. Een van die uitdagingen is de snelle digitalisering van processen. En natuurlijk dat online zakendoen met klanten en leveranciers steeds belangrijker wordt. Het actieplan stelt dat ‘Digitalisering vraagt om andere vaardigheden’. E-proQure denkt in praktische oplossingen en ontwikkelde een aantal workshops voor ondernemers en medewerkers om de digitaliseringen van inkoop in goede banen te leiden.

E-procurement

Het mkb is van groot belang voor de Nederlandse economie. In totaal 60% van de toegevoegde waarde wordt in het mkb gerealiseerd. Daarbij wordt er ruim 70% van de werkgelegenheid gecreëerd. Ook oplossingen van vraagstukken op het gebied van zorg, voedsel en klimaat komen er niet zonder de inzet van ondernemers. Ondernemers helpen om oplossingen te vinden voor belangrijke vraagstukken, zoals digitalisering, steunt de continuïteit en groei van bedrijven.

De concurrentiepositie van bedrijven is voor een belangrijk deel afhankelijk van het vinden van goede leveranciers en een goede relatie met deze leveranciers. Bij alle bedrijfsfuncties worden ondernemers en medewerkers steeds beter ondersteund door software om effectief en efficiënt samen te werken. Dat geldt voor verkoop en voor inkoop. Voor ondersteuning van het vinden van nieuwe leveranciers, het krijgen van inzicht in de prestatie van leveranciers waar een bedrijf al mee werkt en het afhandelen van bestellingen, ontvangst van leveringen en de bijbehorende factuurcontroles en betalingen worden in Nederland inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid inkoopsoftware aangeboden. En steeds vaker gaat dit online. Dit wordt aangeduid met e-procurement.

Praktijkgerichte workshops

Om keuzestress bij u te voorkomen en ervoor te zorgen dat inkoopsoftware rendeert, ontwikkelde E- proQure een aantal workshops voor ondernemers en hun medewerkers:

  • E-procurement voor de private sector: in een middag leert u hoe met e-procurement concurrentievoordeel kunt realiseren. Dat doen we door u inzicht te geven in wat het is, welke software voor uw organisatie mogelijk geschikt is en wat de succesvolle aanpak is voor implementatie.
  • E-Purchase-to-Pay (P2P): de hele afhandeling van bestellingen bij leveranciers, de ontvangst van goederen en de controle van facturen en het doen van betalingen kan vaak veel efficiënter met goede P2P-software. Zonder fouten en tegen lage kosten is de uitdaging. Er is inmiddels een breed aanbod. Het resultaat: zowel de inkoopkosten als de kosten van de inkoop gaan omlaag.
  • E-spendanalyse: gericht verbeteren vraagt om inzicht. Een spendanalyse biedt dit. Bij welke leveranciers kopen we in, voor hoeveel euro’s, hoeveel bestellingen en facturen behandelen we en wat kost dit, wordt zichtbaar in spendanalyses. Voor de ontwikkeling van een professionele inkoopfunctie is het beschikbaar hebben van spendanalysesoftware een must. E-proQure leert u in een middag welke software er is en hoe u deze kunt toepassen.

Het aanbod aan workshops is breder. Ook Verandermanagement en E-contractmanagement kunt u bij E-proQure leren. De workshops worden gegeven door experts. Die beschikken over de laatste informatie en vooral veel praktische kennis over de toepassing van e-procurement. U kunt nu inschrijven voor workshops vanaf september.

Het mkb actieplan van de Nederlandse overheid vindt u hier

Scroll naar boven