Promovendus Christian van der Krift en hoogleraar Arjan van Weele van de TU Eindhoven over contractmanagement

‘In drie stappen naar goede samenwerking in succesvolle projecten’

Perceptieverschillen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen de uitkomsten van complexe samenwerkingsrelaties en projecten sterk negatief beïnvloeden. Promovendus Christian van der Krift en hoogleraar Arjan van Weele van de TU Eindhoven leggen uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen in de NEVI-whitepaper ‘In 3 stappen naar goede samenwerking in succesvolle projecten’.

Promovendus Christian van der Krift en hoogleraar Arjan van Weele starten de NEVI-whitepaper ‘In 3 stappen naar goede samenwerking in succesvolle projecten’: ‘Je kent de voorbeelden vast wel, uit eigen ervaring, van directe collega’s, uit de kranten: projecten die het budget overschrijden, de planning niet halen of een fiasco worden genoemd. Grip hebben op grote en complexe projecten is bijzonder lastig. De vraagstellingen vanuit opdrachtgevers worden steeds ingewikkelder en het netwerk van (onder) aannemers en stakeholders die allemaal hun invloed hebben op het project wordt steeds groter. Als het in een van de vele schakels verkeerd gaat, kan het hele project in duigen vallen.

Contractmanagement via contractual en relational governance is een van de stuurmechanismen waarvoor leveranciers steeds vaker kiezen. Echter, contracten blijken niet allesbepalend om projecten succesvol te laten verlopen, stellen Van der Krift en Van Weele. Een goede verstandhouding tussen partijen is essentieel.

Perceptieverschillen samenwerking

Hoe je dit ontwikkelt en hoe je elkaar vertrouwt lichten de auteurs toe aan de hand van wetenschappelijke onderzoek naar de perceptieverschillen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van complexe projecten. Lees meer hierover in de whitepaper van NEVI.

Whitepaper downloaden

Scroll naar boven