Easy Systems behaalt ISO 27017 certificering voor clouddiensten

Ede, 7 juli 2020 – Easy Systems behoort tot de eerste IT-bedrijven in Nederland die het ISO 27001 én ISO 27017 certificaat voor clouddiensten hebben behaald. “Door ISO 27017 bieden we onze klanten nog meer transparantie over de beveiliging van onze clouddiensten. We zijn nu in staat een beveiligingsniveau te realiseren waar de meeste organisaties die on-premise werken van dromen!”, zegt Jan Willem ter Steege, managing director bij Easy Systems. 

Het belang van op afstand kunnen werken, is de afgelopen jaren en zeker ook door Covid-19 meer dan ooit toegenomen. Daarmee groeit de populariteit van SaaS/cloud business software. Met het toenemende gebruik van cloudoplossingen, rijst automatisch de vraag of deze diensten aantoonbaar veilig zijn.  

Informatiebeveiliging belangrijk speerpunt

“Als ontwikkelaar van factuurverwerkingssoftware is informatiebeveiliging altijd al een belangrijk speerpunt geweest. De verantwoordelijkheid hiervoor is bij ons van hoog tot laag verankerd in de organisatie”, licht Jan Willem ter Steege toe. “Elke dag worden nieuwe manieren gevonden om ongeoorloofd toegang te krijgen tot afgeschermde gegevens. Het is een spel wat nooit uitgespeeld is. Als softwareontwikkelaar nemen wij dit spel heel serieus.”  

Als leverancier van cloudapplicaties, vindt Easy Systems het daarom belangrijk om te kunnen aantonen dat het aanvullende controles heeft geïmplementeerd om cloudspecifieke informatiebeveiligingsbedreigingen en -risico’s aan te pakken.  

Om te toetsen of Easy Systems aan de vereisten voldoet, heeft TÜV Nederland recent een onafhankelijke audit uitgevoerd. Tijdens de beoordeling identificeert de auditor heel feitelijk de risico’s en pijnpunten zodat de bedrijfsrisico’s bij Easy Systems zoveel mogelijk worden beperkt en continuïteit van de organisatie wordt gewaarborgd. “De organisatie laat zien uitermate in control te zijn op het gebied van cloudmonitoring”, aldus Robert Bals, lead auditor bij TÜV.

Over ISO 27017

Een ISO 27017 certificering is een aanvulling op ISO 27001:2017 certificering, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De certificering hiervoor heeft in dezelfde periode plaatsgevonden en heeft Easy Systems met succes afgerond. Daarnaast is Easy Systems ook weer gecertificeerd voor ISO 9001. “We zijn erg trots om tot de selecte groep van bedrijven met dit hoge normenkader te kunnen behoren”, aldus Ter Steege.  

Eerder al behaalde zusterbedrijf iCreative de ISO 27017 certificering. iCreatieve is Basware en Kofax-partner en leverancier van purchase-to-pay en e-facturatie oplossingen met dedicated support aan grote ondernemingen, onderwijs- en overheidsinstellingen. 

Nieuwe interface met Microsoft Dynamics 365 F&O

Easy Systems beschikt sinds deze maand over een nieuwe one version interface voor Dynamics 365 Finance & Operations (D365 F&O). Deze ondersteunt continue updates van D365 F&O ondersteunt zonder onderbrekingen. Hiermee beoogd Easy Systems haar D365 F&O gebruikers een goed functionerende interface en een naadloze overgang bij een D365 update van Microsoft te garanderen. De nieuwe interface zorgt voor een stabiele omgeving en klanten worden ontzorgd, er is daarnaast minder consultancy inzet nodig. Easy Systems heeft aangegeven inmiddels de eerste implementatie succesvol te hebben afgerond.

Over Easy Systems

Easy Systems ontwikkelt ERP-onafhankelijke software voor het optimaliseren van het purchase to pay proces. Daarnaast zijn zij een Billing Service Provider die oplossingen biedt voor inkomende en uitgaande facturatie. De software van Easy Systems helpt organisaties om hun processen efficiënter, inzichtelijker en overzichtelijker te maken. Met intuïtieve en slimme software op het gebied van factuurverwerking, contractmanagement, inkoopmanagement, en e-facturatie helpt Easy Systems organisaties om kostenvoordelen te behalen. Easy Systems is onderdeel van de Innovestit Group in Ede.  

Over Innovestit Group

Easy Systems is onderdeel van de InnovestIT Group. Naast Easy Systems vallen ook iCreative, Coforce en Diesis onder deze holding. Als groep beoogt InnovestIT bedrijven en instellingen te helpen met het zover mogelijk automatiseren van hun financiële processen en een kennispartner te zijn. De huidige CEO is oprichter Erik van Doorn. www.innovestit.com

  

Scroll naar boven