Endeit stapt in softwarebedrijf Cevinio (Invoiceblox, Invoicesharing, Tblox)

Het Rotterdamse softwarebedrijf Cevinio (bekend van merken zoals Invoiceblox, Invoicesharing en Tblox) heeft in 2020 een kapitaalinjectie van 4,5 miljoen euro gehad van Endeit Capital en CNBB Venture Partners  voor internationale expansie en om de ontwikkeling van steeds slimmere algoritmes voor factuurverwerking. versnellen. 

Over Cevinio

Cevinio ontwikkelt factuursoftware (invoice to pay) en zet daarbij kunstmatige intelligentie. Daarbij richt het zich vooral op grote bedrijven. Op dit moment worden al facturen in meer dan 90 landen verwerkt, met klanten als Alliance Global Investors, OMV Petrom and APA Nova (Veolia). Het zelflerend systeem werkt samen met bestaande systemen als SAP en Oracle. Implementaties worden samen gedaan met de implementatiepartners. Cevinio is ISO 27001 en ISAE 3402 type II gecertificeerd.

Derde generatie AI automatiseert overbodige stappen

Voor bedrijven is het noodzakelijk om hun invoice-to-pay-systemen te blijven verbeteren tijdens de snel toenemende digitalisering van werkprocessen. De derde generatie artificial intelligence van het in Nederland opgerichte Cevinio automatiseert overbodige stappen in het crediteuren-verwerkingsproces. Dit helpt bedrijven om hun facturen sneller te kunnen verwerken en daardoor sneller te kunnen uitbetalen aan leveranciers. De algoritmes koppelen bijvoorbeeld touchless inkomende facturen aan purchase orders, voert automatisch controles uit en boekt de facturen in. Gecombineerd met verbeterde compliance en controleerbaarheid, verloopt het factuurproces binnen organisaties volgens Cevinio tot wel vijf keer zo snel. E-proQure zal de AI ontwikkelingen binnen Cevinio volgen.

Merknamen InvoiceBlox, InvoiceSharing en TBlox verdwijnen

Cevinio’s CEO Jeroen Volk grijpt de investering aan om zijn bedrijfsnaam te wijzigen. De markt kende zijn onderneming tot op heden onder de namen InvoiceBlox, InvoiceSharing en TBlox. Die vervallen.

Scroll naar boven