Esize is Peppol Access Point provider

Esize, onderdeel van Proactis – leverancier van Spend Management en B2B eCommerce-oplossingen, is nu officieel gecertificeerd als een PEPPOL Access Point provider. Dit betekent dat Esize zelf klanten kan aansluiten op het Europese e-facturatie netwerk PEPPOL om digitaal facturen uit te kunnen uitwisselen met OpenPEPPOL-leden. Hiermee zet Esize een belangrijke stap naar veiliger, efficiënter én duurzamer factuurverkeer in Nederland en de rest van Europa. PEPPOL wordt inmiddels al gebruikt door meer dan 10.000 organisaties, en dit aantal groeit elke dag. Overheden in Europa maken al grotendeels gebruik van PEPPOL en de verwachting is dat meer en meer bedrijven aansluiten.

Laagdrempelig aansluiten op PEPPOL

“Het bedrijfsleven vraagt steeds vaker om e-factureren via PEPPOL. Door de Rijksoverheid worden nieuwe leveranciers sinds 1 januari 2017 zelfs verplicht om e-facturen te versturen en in april 2019 volgen overheidsinstanties en aanbestedende diensten. De belangrijkste reden is dat e-factureren via PEPPOL een stuk veiliger en minder foutgevoelig is dan andere systemen, en gebruik maakt van de UBL-standaard voor het uitwisselen van gegevens”, vertelt Eric van Hinte, Development Lead van Esize. “Een belangrijk kenmerk van het PEPPOL-netwerk is dat bedrijven en overheden elkaar automatisch kunnen identificeren met een uniek ID. Daarnaast wordt alle verkeer via het netwerk encrypted verstuurd. Om toegang te krijgen tot het PEPPOL netwerk, heeft u een partner nodig die beschikt over een gecertificeerd PEPPOL Access Point én die in staat is uw systeem hierop aan te sluiten. Esize is participant van Simplerinvoicing en lid van de OpenPEPPOL community, en kan uw organisatie laagdrempelig aansluiten.”

“Touchless invoice processing”

“We zijn trots dat wij ons als één van de weinige softwareleveranciers in de Benelux ‘Certified PEPPOL Access Point Provider’ mogen noemen. Ook zijn wij één van de weinige inkoopoplossingen die direct koppelt aan PEPPOL, zo niet de enige”, zegt Paul van Rietschoten, Chief Technology Officer van Esize. ‘’Na de succesvolle ontwikkeling en testperiode van PEPPOL worden nu de eerste klanten aangesloten op het netwerk. Binnenkort kunnen klanten digitale (UBL-)facturen volgens de PEPPOL-standaard van leveranciers ontvangen. Hiermee brengen wij onze klanten een stap verder op weg naar ‘touchless invoice processing’.”

Toekomstbestendige oplossing

“Ons advies voor organisaties die op PEPPOL willen aansluiten: PEPPOL is een open netwerk en elke organisatie heeft vrije keuze in een Access Point. Kijk bij het maken van uw keuze wel goed naar de mogelijkheden van de aanbieder, voor nu én in de toekomst. Vaak zien organisaties de grootste besparingskansen in de administratieve processen die samenhangen met factuurverwerking. Dat zien wij als een gemiste kans, want aan deze processen gaat een heel traject vooraf. Wil een organisatie echt efficiëntie vergroten, kosten verlagen en meer controle krijgen over uitgaven, dan moet de focus verlegd worden van het digitaliseren van papieren processen naar procesintegratie tussen inkoop en financiën. Iedereen die vrijblijvend advies wil krijgen, nodig ik van harte uit om contact met ons op te nemen”, aldus Paul van Rietschoten.

Scroll naar boven