EU-Supply (CTM Solution) ontvangt overnamebod van Mercell

Mercell, Europese leider van e-Tendering en Tender Alert oplossingen, heeft begin mei een overnamebod gedaan op EU-Supply, partner van CTM Solution. Met de overname is een bedrag van circa €13,1 miljoen engelse pond gemoeid. Wat zijn nu de voordelen van de overname en wat betekent deze overname voor partner CTM Solution?

Voordelen overname EU-Supply

De samenvoeging van Mercell en EU-Supply leidt volgens beide partijen tot

  • Versterking van het productaanbod binnen de e-Tendering markt voor zowel inschrijvers als inkopers
  • Aanwezigheid in Europese markten en sterke basis voor verdere Europese expansie;
  • Mogelijkheid tot cross-selling vanuit een gezamenlijke klantendatabase;
  • Uitbouw kennis en expertise door integratie van medewerkers en senior management van EU-Supply;
  • Kostensynergieën met het oog op de complementaire aard van de bedrijvigheid en mogelijkheid tot schaalvoordeel;
  • Vergroting en verbetering ontwikkelmogelijkheden om daarmee de productinnovatie en nieuwe producten/functionaliteiten te versnellen;

Over Mercell, EU-Supply en CTM Solution

Mercell is Europese leider van SaaS oplosingen voor e-Tendering (voor aanbestedende diensten) en Tender Alert (voor inschrijvers). Het bedrijf is gevestigd in 8 landen in Noord-Europa.  EU-Supply, partner van CTM Solution, is een van leiders van elektronische aanbestedings- en contractmanagement oplossingen, met lokale support in Denemarken, Engeland, Noorwegen en Zweden. Daarnaast beschikt zij over lokale distributeurs in 8 Europese landen waaronder Nederland. Het aanbestedingsplatform wordt in 5 landen gebruikt als het nationale systeem voor publieke aanbestedingen voor (de)centrale overheden. Circa 6500 aanbestedende diensten binnen de EU afkomstig uit 10 verschillende landen maken inmiddels gebruik van haar ‘Complete Tender Management’ (ofwel: CTM) oplossing voor inkoop en contractmanagement.

CTM Solution is gevestigd in Amsterdam en verzorgt als distributeur van CTM de implementaties, trainingen, klantspecifieke configuraties, lokaal beheer en support. De software van CTM-Solution wordt al sinds 1999 ontwikkeld door EU-Supply.

Definitieve overname nog niet rond

Aangezien beide partijen beursgenoteerd zijn, kan de overname pas definitief worden bevestigd op 30 november 2019 (longstop date). Tegen die tijd gaan we Marijn de Leeuw van CTM Solution zeker vragen wat zijn verwachtingen zijn van de overname op de korte en middellange termijn.

Scroll naar boven