Hoofdkantoor Exact Delft

Exact breidt met overname Gripp activiteiten uit naar PSA-markt

Exact neemt Gripp uit Tilburg over. Gripp levert online-bedrijfssoftware aan zakelijke dienstverleners, waaronder architecten, marketingagentschappen, webbedrijven en ontwerp- en adviesbureaus. Met de overname breidt Exact zijn activiteiten uit naar de zogeheten psa (professional services automation)-markt.

Inzet op groei in de dienstensector

Exact neemt softwarebedrijf Gripp over. Gripp levert Software-as-a-Service (SaaS)-bedrijfssoftware aan professionele dienstverleners. De overname breidt het aanbod van Exact voor de zakelijke dienstverlening uit. Met de overname zet Exact in op groei in de dienstensector.

Met de toevoeging van Gripp aan het dienstenportfolio van Exact heeft Exact nu een oplossing voor een breed scala aan dienstverleners. Gripp is de aanvulling op het bestaande portfolio van Exact. Met de overname wil Exact haar positie in de dienstensector versterken. Eerder werd ook toegevoegd Software Gemak, het voormalige Unit4 Bedrijfssoftware dat eind 2020 is overgenomen door Exact.

Exact gaat Unit4 achterna voor de zakelijke dienstverlening in Nederland

Exact kocht vorig jaar september van Unit4 de lokale tak Unit4 Bedrijfssoftware. Unit4 richt zich sindsdien met zijn enterprise resource planning (erp)-software op de internationale psa-markt. Exact gaat nu met de overname van Gripp (1700 klanten) Unit4 achterna, maar dan voor de zakelijke dienstverlening in Nederland.

Paul Ramakers, algemeen directeur van Exact, laat weten dat Nederland een dienstenland bij uitstek is. ‘En de dienstensector groeit sterk, wat het voor Exact een belangrijke groeimarkt maakt.’

Voordelen voor Exact en Gripp

Paul Ramakers, CEO bij softwarebedrijf Exact: “Nederland is een dienstenland bij uitstek en de dienstensector groeit sterk, wat het voor Exact een belangrijke groeimarkt maakt. Dit is een geweldige aankoop voor Exact en niet alleen vanwege het moderne SaaS-aanbod, het sterke team of de ondernemende cultuur die goed past bij Exact maar ook omdat we met het gezamenlijke aanbod nog beter alle klantsegmenten en subsectoren kunnen bedienen. Met deze acquisitie creëren we een heel breed aanbod in de dienstensector van geavanceerde en complete cloudoplossingen. De acquisitie past binnen onze strategie om groei te realiseren via een krachtige combinatie van organische doorontwikkeling en uitbreiding door acquisities.”

“Voor Gripp betekent deze overname dat we onze groei verder kunnen versnellen in de komende jaren,” zegt Marcel Koenders, co-founder van Gripp. “We hebben al een geweldig sterk team en product en kunnen nu profiteren van de bekendheid en de expertise die Exact in huis heeft”, aldus Koenders.

Over Gripp

Gripp is opgericht in 2012, bedient zo’n 1700 klanten en telt twaalf medewerkers. Gripp levert Software-as-a-Service (SaaS)-bedrijfssoftware aan professionele dienstverleners. De Professional Services Automation (PSA)-oplossing van Gripp bestaat onder meer uit een CRM-module en gespecialiseerde modules voor urenregistratie, facturatie van (deel)projecten, projectmanagement, inkoopmanagement en HR-management. PSA is de internationale term om het segment van automatisering van zakelijke dienstverlening aan te duiden.

Scroll naar boven