Gartner onderzoek naar inkoopsoftware

Gartner Magic Quadrant interessant voor alle inkopers

Gartner doet al enige decennia onderzoek naar en publiceert over (onder meer) best-of-breed software leveranciers die met hun applicaties de processen binnen grote (internationale) organisaties kunnen ondersteunen.
Zo wordt onder meer voor diverse soorten inkoopsoftware, zoals Purchase to Pay of Contract Management, een lijst met de meest geavanceerde software opgesteld. Deze overzichten, de zogenaamde Magic Quadrants, worden regelmatig geactualiseerd.

Recente Update Magic Quadrant voor Procure-to-Pay

Recentelijk heeft Gartner een geactualiseerde versie van een overzicht met de meest geavanceerde Procure-to-Pay applicaties gepubliceerd. Hierin zijn onder andere de applicaties opgenomen van Basware, Coupa, Ivalua, Jaggaer, Proactis en Zycus.. 

Informatie over de hierboven genomede aanbieders is tevens te vinden in het E-proQure Vendor Landscape onderzoek naar Inkoopsoftware. [Klik hier voor download]

Nut van de Magic Quadrants voor inkopers

Een belangrijk onderdeel bij het selecteren en inkopen van inkoopsoftware is het verkrijgen van inzicht in het aanbod en de mogelijkheden van state-of-the-art inkoopsoftware. Het Magic Quadrant biedt inzicht in dit aanbod.
Het verkrijgen van inzicht in de kenmerken en mogelijkheden van (een selectie uit) deze software is dus wezenlijk bij het herijken van de huidige en gewenste ICT- ondersteuning van inkoopprocessen. En daarmee tevens bij het formuleren van het eisenpakket bij het aanbesteden van inkoop-ondersteunende bedrijfsapplicaties.   

Meer weten?

Lees dan onder andere het volgende nieuws over Gartner’s Magic Quadrant: Gartner Magic Quadrant for Procure-to-Pay Suites;  Gartner Magic Quadrant: positioning technology players within a specific market

Scroll naar boven