e-factureren

GBNED: Elektronisch factureren komt alleen van de grond als overheid denkt vanuit de ondernemer

De overheid is druk bezig met elektronisch factureren. Alle aanbestedende diensten in de EU moeten vanaf 2019 elektronisch factureren ondersteunen. Mede ingegeven door de Europese richtlijn 2014/55/EU. Maar daar heeft de gemiddelde MKB-ondernemer bar weinig aan volgens Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED. “We moeten het roer snel omgooien om juist de MKB-ondernemers te laten profiteren van elektronisch factureren.”

Gerard Bottemanne van GBNED roept de overheid op om te denken vanuit de (MKB-)ondernemer. Hij wil in elk geval zorgen dat: elektronisch factureren in UBL-formaat wordt toegepast voor alle facturen die vanuit de overheid en semi overheden aan ondernemers worden gezonden. Bottemanne hoopt in ieder geval de volgende factuur vanuit Stichting Reprorecht elektronisch te ontvangen en niet per post. “Dan kunnen de kosten van diezelfde stichting ook weer omlaag.”

Lees hier het volledige artikel

Handreiking ICT-architectuur op Pianoo.nl

Pianoo heeft op de site een handleiding ICT-architectuur gepubliceerd. Deze handleiding ondersteunt in het opstellen van een optimale ICT-inrichting voor e-factureren. Er wordt een aantal scenario’s beschreven, die helpen bij het maken van deze keuzes.

De handreiking is bedoeld voor decentrale overheden en andere aanbestedende organisaties die de implementatie van e-factureren voorbereiden en is gericht op medewerkers die besluiten voor de inrichting nemen of voorbereiden.

Handreiking ICT-infrastructuur is hier te downloaden

Scroll naar boven