E-proQure onderzoekt inkoopsoftware waaronder GEP

GEP koopt AI gedreven inkoopprijsanalyse- en voorspelplatform Costdrivers 

Overnames door (inkoop)softwareleveranciers bieden soms een helder beeld van belangrijke trends. De aankoop door GEP, een leidende leveranciers van inkoopsoftware aan 2000 multinationals wereldwijd, van Costdrivers is daar een voorbeeld van. 
Net als de tevens deze maand bekend gemaakte overname van New Dawn door Aeves. 

Wat is Costdrivers 

Costdrivers analyseert met behulp van Artificial Intelligence voor meer dan 200 multinationals wereldwijd de prijs- en kostenontwikkelingen van 50.000 goederen. 
Costdrivers is een voorbeeld van een voorloper op het gebied van toepassing van AI bij de analyse van specifieke, in de cloud beschikbare, inkoop gerelateerde, gegevens.  

Machine Learning wordt gemeengoed 

Het intelligent analyseren en verwerken van gegevens wordt steeds laagdrempeliger. De interesse in AI en het aanbod van cursussen en opleidingen is groot. Ook zijn moderne programmeertalen laagdrempeliger en tevens geoptimaliseerd om toepassingen voor webomgevingen te maken.  
Zo bieden programmeertalen als het veel toegepaste Python ruim toegang tot kant-en-klare ,open source, Machine Learning en Deep Learning modules (bouwblokken). Een groot deel van het internationale aanbod aan AI cursussen en IT opleidingen omvat tevens het programmeren van AI oplossingen in Python. Er is een de toename aan afstudeerprojecten aan universiteiten om AI-toepassingen te programmeren en aan software-oplossingen die gebaseerd zijn op de toepassing van AI. 
 
We verwachten dan ook dat de toepassing van AI voor het ondersteunen van het inkoopbeslissingsproces binnen twee jaar gemeengoed zal zijn bij Source-to-Pay (c.q. Spend Management) en B2B-eCommerce platformen. 
 

Over GEP 

[bron: website GEP

GEP’s unified approach — encompassing strategy, software and managed services — helps enterprises rapidly build the infrastructure and capabilities required to power high-performance procurement and supply chain organizations. 

Every day, all over the world, GEP helps hundreds of Fortune 500 and Global 2000 enterprises — in every major industry, in every major market — operate more efficiently and effectively, gain competitive advantage, boost profitability, and maximize business and shareholder value. 

Overnames door (inkoop)softwareleveranciers bieden soms een helder beeld van belangrijke trends. De aankoop door GEP, een leidende leveranciers van inkoopsoftware aan 2000 multinationals wereldwijd, van Costdrivers is daar een voorbeeld van. 
Net als de tevens deze maand bekend gemaakt overname van New Dawn door Aeves. 

Opmerking E-proQure 
GEP is niet meegenomen in het Vendor Landscape Onderzoek. De oplossing en kosten/opbrengsten verhouding vallen buiten de scope van de doelgroep van ons onderzoek. 

Scroll naar boven