Microsoft

Google beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentie 

Google beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentiepraktijken en heeft daartoe een klacht ingediend bij de Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC. In een brief beweert het techbedrijf dat Microsoft oneerlijke licentievoorwaarden gebruikt om klanten via een lock-in te binden aan Azure en zo controle over de cloudcomputing-markt uit te oefenen. 

Via een lock-in binden aan Azure 

Google noemt met name Microsoft Windows Server en Microsoft Office als de twee productgroepen waarvan de licentievoorwaarden het voor klanten moeilijk maken om iets anders dan het Azure-cloudinfrastructuuraanbod te gebruiken. De lock-in zou volgens Google ook nationale veiligheids- en cybersecurityrisico’s met zich meebrengen, aangezien de genoemde Microsoft-producten regelmatig doelwit van cybercriminelen zijn. 

Google zelf verwikkeld in mededingingszaken 

Google zelf is ook verwikkeld in meerdere mededingingszaken, waaronder een recente aanklacht van het Amerikaanse ministerie van justitie tegen zijn advertentiebedrijf. Ook de dominantie van zijn zoekmachine is regelmatig onderwerp van rechtszaken. Het is niet de eerste keer dat de grote techbedrijven elkaar van marktmisbruik betichten. 

Mededingingswaakhond FTC roept op tot moddergevecht

Mededingingswaakhond FTC riep techbedrijven afgelopen maart op om potentieel misbruik door partijen in de markt van cloud computing te melden. De brief van Google zou hierop een antwoord zijn. Google beschuldigt naast Microsoft ook Oracle van schadelijke praktijken voor klanten. 

Scroll naar boven