e-factureren

Hoogstwaarschijnlijk pas in 2019 verplicht e-factureren aan overheid

De datum waarop overheidsorganisaties en alle andere aanbestedende diensten verplicht zijn om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken is verschoven. Lang dachten we dat dat oktober 2018 zou zijn. Maar nu blijkt dat die datum niet meer haalbaar is, meldt Platform E-factureren.

Dat valt af te leiden uit de wijziging van de Aanbestedingswet 2012 die naar verwachting nog dit najaar behandeld wordt door de Tweede Kamer, aldus Friso de Jong van het platform.

Lees verder

E-factureren: de stand van zaken

Op de website van CM:web licht Friso de Jong de stand van zaken toe met betrekking tot e-factureren:

Al een jaar of tien, vijftien wordt er hard gewerkt aan een wereld waarin rekeningen (herinneringen) en betalingen volledig digitaal gaan. Niet alleen in de consumentenwereld, maar ook in de zakelijke wereld. Hoever zijn we nu? Wat staat er te gebeuren en waar lopen we nu nog tegenaan?

Vanuit de hoek die vindt dat e-facturen alleen e-facturen zijn als ze rechtstreeks tussen systemen worden uitgewisseld, klinkt nog weleens het geluid dat de adoptie van e-factureren tegenvalt. In die hoek zit onder andere de rijksoverheid. De rest van de facturen zijn dan ‘digitale facturen’. In een wereld die bestaat uit 99 procent mkb’ers (waarvan twee derde zzp’er is) is dat nogal een utopisch en moeilijke boodschap.

Lees verder op CM:web

Dossier E-factureren op Pianoo.nl 

Scroll naar boven