Artificial Intelligence - inkoopprocessen

IBM neemt RPA AI specialist mylnvenio over

IBM neem het Italiaanse myInvenio over een bouwt daarmee verder aan een automatiserings-portfolio voor zijn hybride cloud en AI-unit. De verkoop tussen beide partijen wordt eind juni afgerond.

Integratie myInvenio en IBM

Het platform van myInvenio analyseert processen en maakt simulaties op basis van huidige en historische data. Daarmee gaat het aan te slag om te kijken wat er allemaal kan worden geautomatiseerd met RPA-bots, geautomatiseerde beslissingen en AI-modellen. De focus van myInvenio ligt vooral op het verlagen van operationele kosten, het verbeteren van de klantenservice en efficiëntere operaties.

De technologie wordt de komende periode geïmplementeerd in IBM Cloud Pak for Business Automation en focust op sales, inkoop, productie en boekhouding. IBM Cloud for Business Automation is IBM’s hybride cloudsoftware voor het gebruik van AI om bedrijfsprocessen te transformeren en mensen in staat te stellen productiever te zijn.

Wat zijn de voordelen van de overname voor klanten?

Met de overname van myInvenio helpt IBM bedrijven de uitdaging aan te gaan om bedrijfsprocessen te stroomlijnen die omslachtig zijn of knelpunten veroorzaken, innovatie vertragen en kosten verhogen. De overname biedt organisaties datagestuurde software die hen zou moeten helpen bij het identificeren van de meest impactvolle bedrijfsprocessen om te automatiseren met behulp van AI – inclusief verkoop, inkoop, productie en boekhouding. Het bevordert ook de hybride cloud- en AI-strategie van IBM en biedt klanten een uitgebreide reeks AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsautomatisering.

One-stop-shop met AI-gedreven automatiseringsmogelijkheden

De overname benadrukt de voortdurende investering van IBM om organisaties een one-stop-shop te bieden. Dit met AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsautomatisering, waaronder process mining, robotic process automation (RPA). En door de recente overname van WDG geautomatiseerde documentverwerking, workflow en beslissingen.

De mogelijkheden van myInvenio

De mogelijkheden van myInvenio brengen inefficiënties, knelpunten en taken aan het licht die kunnen profiteren van automatisering, om organisaties te helpen hun bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen en de klantenservice te verbeteren.Door middel van myInvenio kunnen simulaties worden uitgevoerd om automatiseringsmogelijkheden te beoordelen. Daardoor is het mogelijk om de voordelen van automatisering aan het begin van het automatiseringstraject te meten. Door historische procesuitvoergegevens en desktopgedrag te analyseren, is myInvenio-technologie in staat om te bepalen waar RPA-bots, geautomatiseerde beslissingen, AI-modellen en andere automatiseringen moeten worden toegepast om de meeste impact op een bedrijf te hebben.

De mogelijkheden van myInvenio zouden ook beschikbaar kunnen zijn voor IBM-zakenpartners en IBM Global Business Services Automation-praktijk. Dit om klanten te helpen inzichten te genereren over hun bedrijfsprocessen die kunnen helpen leiden tot een duidelijke gegevensgestuurde roadmap voor het effectief toepassen van automatisering.

Combinatie van Process mining van myInvenio met IBM AI-gestuurde automatisering

Door de process mining-mogelijkheden van myInvenio te gebruiken in combinatie met IBM AI-gestuurde automatisering, kan een organisatie hun debiteurenproces stroomlijnen door te kijken naar interacties met ERP- en factureringssystemen. De process mining-software stelt hen in staat om te begrijpen of werknemers veel tijd besteden aan het handmatig onderzoeken van facturen en het controleren van aankoopverzoeken om afwijkingen op te sporen. Dit zijn twee processen waarbij AI-gestuurde automatisering kan helpen om de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen, terwijl werknemers worden vrijgemaakt om meer strategisch werk te doen. Een ander voorbeeld betreft IT-ticketsystemen. Bedrijven kunnen process mining gebruiken om de meest voorkomende IT-verzoeken te onderzoeken en de oplossing te automatiseren.

Scroll naar boven