Inkoopacademie sluit Partnerovereenkomst met E-proQure

InkoopAcademie en E-proQure, onafhankelijk kenniscentrum voor e-Procurement, hebben een partnerovereenkomst gesloten. Vanuit dat partnership gaan Antoinette Vriend (E-proQure) en Gert Walhof (gertwalhofadvies) bij InkoopAcademie een aantal workshops en trainingen op het gebied van e-Procurement ontwikkelen en uitvoeren, te beginnen met de workshop E-aanbesteden (business case in één dag). De eerste workshops staan gepland in februari en maart 2015 in zowel Hilversum als Den Haag. Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven op inkoopacademie.nl .

samenwerking EA

 

 

Aanleiding voor de workshop E-aanbesteden vormt het onderzoek “E-aanbesteden in Nederland: de tijd dringt” dat E-proQure, in samenwerking met het Lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen heeft uitgevoerd. Daaruit blijkt dat veel  aanbestedende diensten nog niet klaar zijn voor E-aanbesteden. Volledig digitaal aanbesteden wordt immers vanaf 18 april 2016 verplicht voor Europese aanbestedingen. Zoals op dinsdag 25 november op “De dag van het Elektronisch Aanbesteden” door Antoinette en Gert in een presentatie werd toegelicht, genieten aanbestedende diensten, die E-aanbesteden hebben geïmplementeerd, veel voordelen. Een praktische workshop, waarbij naast het bouwen van een business case voor E-aanbesteden vooral aandacht is voor concrete handvatten hoe de overstap naar E-aanbesteden succesvol te maken , kan net die opstap zijn die men nodig heeft.

Vanuit het perspectief van InkoopAcademie, waar inkopen met business focus en het emotionaliseren van het inkoopvak uitgangspunten zijn, zorgt E-aanbesteden ervoor dat de primaire aandacht uit kan gaan naar de inhoud: de te bereiken resultaten en de daarvoor benodigde samenwerking tussen aanbesteders en inschrijvers.

Over Inkoopacademie en E-proQure

InkoopAcademie is verzorgt opleidingen met businessfocus. Voor inkopers en niet-inkopers uit zowel de profit als de not-for-profit sector. Hierbij staan het realiseren van klanttevredenheid en het behalen van de bedrijfsdoelstellingen centraal; inkoop moet bijdragen aan het bestaansrecht van de organisatie!

E-proQure is een onderdeel van Omnifocus Business Solutions B.V., gericht op het bevorderen van inkoopprofessionalisering door inzet van e-Procurement. E-proQure helpt bedrijven en overheden bij het succesvol doorlopen van de verschillende fasen van een e-procurement traject via training/coaching, consultancy en projectmanagement. Voor meer informatie zie: e-proqure.nl

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / 

Voor nadere informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met

InkoopAcademie – Fred Wittmaekers (fw@inkoopacademie.nl; +31624822397) of

E-proQure – Antoinette Vriend ((avriend@e-proqure.nl; +31649113353)

Scroll naar boven