Inkoopsoftware maakt het leven zoveel makkelijker

Op 9 januari verscheen een artikel naar aanleiding van een gesprek dat ik in december met Koen Bugter heb gevoerd over de ontwikkelingen bij gebruikers en aanbieders op het gebied van e-Procurement.

 

inkopen maakt het leven makkelijker

 

Ik geloof heel sterk in dat software het leven makkelijker moet maken. Het moet passen als een handschoen: de software moet zo gebruiksvriendelijk zijn, dat de mensen niet doorhebben hoe complex de processen erachter zijn. Software moet ervoor zorgen dat mensen met meer plezier hun werk kunnen doen.

Regelmatig zie ik echter zie ik nog het omgekeerde, en dat is jammer. Een manager wil snel overzicht. Een inkoper wil geen overbodige handelingen. Een leverancier wil zo weinig mogelijk administratieve lasten en een transparant proces. Aan de inkoopsoftware leveranciers om dat te begrijpen, en er een efficiënte oplossing voor te ontwikkelen.

Wat zijn jullie ervaringen met inkoopsoftware ? Maakt inkoopsoftware het leven ook makkelijker voor jullie of geldt voor jou het omgekeerde ? Laat hieronder je reaktie achter.

Scroll naar boven