innovatiegericht inkopen

Innovatiewerkplaats Publieke inkoop officieel gestart

In september 2020 zette de CPO Rijksoverheid zijn handtekening onder de intentieverklaring. Op 30 juni 2021 werd het samenwerkingscontract getekend. Een samenwerking tussen de inkoopkolom Rijksoverheid en de Colleges van Bestuur van vijf Hogescholen in Nederland. De samenwerking krijgt als titel ‘Opleiden tot inkopers met impact’ en loopt in eerste instantie tot en met 2024.  

Jong inkooptalent is nodig om met publieke inkoop duurzame impact te realiseren. Hiervoor wordt een Innovatie Werkplaats opgericht waar studenten van de vijf Hogescholen gaan werken aan onderzoeksprojecten. In het najaar start de werving van een lector die deze onderzoeksactiviteiten vorm en richting gaat geven. De vijf Hogescholen committeren zich hieraan en maken de vertaling naar het inkooponderwijs in de verschillende inkoopminoren. De ambitie is om resultaten te leveren op het gebied van public procurement in het inkooponderwijs, innovatie door toegepast onderzoek en instroom van jong talent in inkoop bij de Rijksoverheid. Een vertegenwoordiger van één van de Hogescholen sprak de verwachting uit dat deze samenwerking het gehele inkooponderwijs naar een hoger plan zal tillen.   

De samenwerkende organisaties zijn: de Rijksoverheid, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Utrecht.   

Gert Walhof 

Scroll naar boven