nieuws-internationaal-selectie-E-proQure

(Inter)nationaal e-Procurement nieuws april

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux en in het buitenland. In april 2020 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Wat betekent de Coronacrisis voor IT projecten: Als gevolg van het Coronavirus is het niet business as usual voor IT projecten zoals e-Procurement trajecten. Lees dit artikel waarin Mark Jansen van Dirkzwager advocaten aan de hand van zes praktijkvoorbeelden illustreert wat dit betekent voor IT projecten;
  • Vraag 4 CPO leiders hoe zij hun inkoopfunctie digitaliseren: Digitalisering is niet meer een keuze maar moet. De schrijver van het artikel vroeg aan topdenkers en veranderleiders in inkoop hun zij hun inkooporganisatie transformeerde in de context van de digitalisering. Lees in dit artikel wat zij hierover te vertellen hadden.
  • Overleg gemeente en Rijk over kosten Corona: Halfjaarlijks overlegt de VNG, de provinciekoepel IPO en Unie van Waterschappen samen met het kabinet over de financiële verhoudingen met het rijk. Deze week staat het overleg in het teken van de coronacrisis en de financiële impact daarvan op overheden. Lees hier op welke wijze zij hun inkoopfunctie digitaliseren.
  • High tech bedrijven kunnen sterker uit de Corona crisis komen: Dit artikel beschrijft hoe de grootste high tech bedrijven zoals Apple, Amazon en Google kunnen profiteren van blijvende veranderingen in het consumentengedrag. Het volledige artikel is hier te vinden.
  • Wat betekent digitale transformatie voor de CFO: Digitale transformatie van bedrijven zorgt voor een transformatie van de rol van de CFO en haar afdeling. Lees dit artikel over de impact van de digitale transformatie voor de CFO en de Finance-functie. En lees hier het artikel over de vijf grootste risico’s voor de CFO in 2020.
Scroll naar boven