(Inter)nationaal e-Procurement nieuws januari 2020

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux en in het buitenland. In januari 2020 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen.

Nieuws binnen en buiten de Benelux

  • Vijf TED talks over verandering en leiderschap: Bij veel transformaties, ook e-Procurement trajecten, is verandermanagement en leiderschap cruciaal voor succes. Beluister en bekijk hier als start van het jaar de vijf TED talks over verandering en leiderschap. De link naar de TED talks vind je hier.
  • Rijksoverheid dwingt verdere standaardisatie e-facturatie af: De Rijksoverheid gaat een aantal oude versies van de e-factuurstandaard uitfaseren Hiermee hoopt het Rijk een met dit besluit een signaal af te geven om het afgesproken versiebeheer binnen Simpler Invoicing na te leven. Lees hier het volledige artikel.
  • Tendermarkt groeit met 8%: Januari is traditiegetrouw de maand van de lijstjes, waarmee we terugblikken op het afgelopen jaar. Zoals lijstjes van Tenderapp over het inzicht in marktaandeel dit geeft ook meer transparantie in aanbestedingsland. Lees hier het volledige artikel.
  • 9 manieren waarop de rol van de CIO verandert in 2020: Digitale transformatie leidt tot een fundamentele verandering van de manier waarop organisaties naar IT kijken en waarderen. Zo cross-functionele teams, design denken, parterships, talent management en relatiemanagement. Het volledige artikel is hier te lezen.
  • ITalent lanceert Chama om intelligent verandermanagement mogelijk te maken: iTalent heeft Chama gelanceerd, afgeleid van de woorden change en management. Chama is een intelligent, cloud-gebaseerd platform dat op een intelligente wijze veranderingen meet, monitored, implementeert en managed. Meer weten, lees dan het volledige artikel hier.
Scroll naar boven