E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal e-Procurement nieuws juli 2020

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal e-procurement nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux en in het buitenland. In juli 2020 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Nederland op de vierde plaats digitaliseringsindex: Finland, Zweden, Denemarken en Nederland scoorden dit jaar het hoogst in de Digital Economic en Society Index (DESI). De index rangschikt de kwaliteit van de digitale infrastructuur, de mate waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de online dienstverlening door de overheid. Lees hier het volledige artikel.
  • Nederlandse overheid gaat toezien op de nationale infrastructuur e-facturatie: Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) neemt het beheer en toezicht op de infrastructuur voor e-facturatie per 1 oktober 2020 op zich. E-factureren is het elektronisch uitwisselen van factuurgegevens tussen leverancier en koper. Uit twee onderzoeken kwam naar voren dat het publiek belang van een veilige en betrouwbare infrastructuur voor e-facturatie een grotere en actievere rol van de overheid vergt. Lees hier het volledige artikel.
  • Digitaal vertrouwen en betrouwbare digitale handtekeningen: nu de wereld steeds sneller digitaliseert, is cyberveiligheid een top issue. Correcte beveiliging en een gevalideerde identificatie is daar een onderdeel van . Binnen digitalisering en veiligheid spelen identiteit en identificatie een hele belangrijke rol. Zeker in een tijd waarin vaker vanuit huis werken en genoodzaakt zijn documenten of e-facturen op afstand te ondertekend. Lees hier het volledige artikel.
  • Herziening supply chain strategie: Bijna de helft van de bedrijven herziet mogelijk haar supply chain strategie indien de Covid-19 crisis voortduurt. Een wereldwijd onderzoek onder 400 inkoop, supply chain en en operationele managers uitgevoerd door AT Kearney in samenwerking met World Economic Forum geeft dit aan. De huidige situatie wordt door velen gezien als een katalysator voor (disruptieve) verandering. Het volledige artikel is hier te vinden.
  • Waarom je niet een P2P project kunt starten zonder blauwdruk: Al jaren volgen de Kennispartners van E-proQure Pete Loughlin, oprichter en hoofdredacteur van Purchasing Insight, een kennisplatform in de UK opgericht in 2009 om kennis op het gebied van purchase to pay te delen. Eind mei schreef hij een blog waarom je een P2P niet kunt starten zonder blauwdruk. Pete Loughlin sprak hierover met Trevor Tyler, een sterk voorstander van een blauwdruk. De podcast va het interview is hier te beluisteren.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Scroll naar boven