nieuws-internationaal-selectie-E-proQure

(Inter)nationaal e-Procurement nieuws maart 2020

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux en in het buitenland. In maart 2020 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Operatie BRP wordt lesstof voor ict en inkoop Rijk: Uit de operatie basisregistratie Personen zijn verschillende lessen getrokken en opgenomen in het rijksbrede afwegingskader ICT opdrachten. In een artikel (Computable) worden de lessons learned die gelden voor alle ICT opdrachten van overheden en bedrijven beschreven. Lees hier de brief van Minister Knops (BZK) aan de Kamer over dit onderwerp.
  • CPO thema ‘Consumeratie’: Het artikel gaat over een van de belangrijke thema’s voor de moderne CPO: consumerisatie ook wel verconsumentering genoemd. Daarmee wordt bedoel dat consumentenelektronica, -software en consumentengedrag hun weg beginnen te vinden in de onderneming. Je kunt hierbij denken aan de opkomst van verschillende merken en typen smartphones, maar ook de aankoopplatforms zoals bol.com. Het artikel beoogt dat IT en de inkoopfunctie er niet aan ontkomen daarin mee te gaan, en wat dit kan betekenen voor inkoop. Lees het volledige artikel hier.
  • Selecteer inkopers op karakter, niet op werkervaring: In dit artikel deelt manager inkoop van UBR| HIS haar ervaringen en visie op de selectie van inkopers. In een schaarse markt selecteert zij vooral op karakter en niet op werkervaring. Ze moedigt collega inkoopmanagers aan niet vanuit schaarste te denken maar vanuit kansen en mogelijkheden. Lees het volledige artikel hier.
  • Ondersteuning bij aanbestedingen van innovatie: Het European Assistance for Innovation Procurement (eafip) heeft een nieuwe oproep gelanceerd voor het aanvragen van ondersteuning bij aanbestedingen van innovatie. In 2020 zullen minimaal drie nieuwe aanbestedingsproject van innovatieve ICT-oplossingen worden geselecteerd om te profiteren van gratis technische en/of juridische ondersteuning bij hun project. Deadline voor deze eerste selectieronde van 2020 is 15 april 2020. Lees hier het volledige artikel.
Scroll naar boven