E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal e-Procurement nieuws oktober

  • EY lanceert inkoopoplossing gericht op ondernemingen: Het wereldwijde accountantskantoor Ernst & Young (afgekort EY) heeft een inkoopoplossing gericht op ondernemingen gelanceerd: EY OpsChain Network Procurement. De inkoopoplossing is gebaseerd op de grootste altcoin. Deze is gericht op het omzetten van inkoopovereenkomsten in slimme contracten. Daarnaast heeft EY ook een nieuw analyse product gelanceerd. Dit om realtime on-chain gegevens te volgen en hier analyses op uit te voeren. Doel hiervan is het beheer van juridische-, compliance- en frauderisico’s te ondersteunen. Lees hier het volledige artikel.
  • Financiën moet de stap naar modernisering maken: In dit artikel betoogt leverancier Oracle de noodzaak voor de financiële functie om de stap naar digitalisering te maken. Het artikel betoogt dat modernisering van de financiën of gehele organisatie start bij de focus op de driehoek professionals-processen en technologie. Als je de juiste tech-minded professionals niet hebt , kun je immers niet processen standaardiseren en loont het niet nieuwe technologie te implementeren. Lees hier het volledige artikel
  • Directie kijkt sinds Corona vaker naar inkoop: Het artikel gaat in op het belang van inkoop. Het belang van de inkoopfunctie is sinds corona is toegenomen, zo blijkt uit onderzoek. Uit onderzoeksrapport ‘Procurement’s time to lead’ immers blijkt dat inkoop sinds mei dit jaar de positie binnen het bedrijf ziet groeien. Daarnaast is in totaal 62% van de inkopers is van mening dat het vertrouwen in hun inzet is toegenomen. Het artikel is hier te vinden.
  • Nobelprijs voor economie naar veilingexperts: Paul Milgrom en Robert Wilson hebben aan de basis gestaan van verkoop via veilingen. Ze ontvangen hiervoor de Nobelprijs voor de Economie. De heren hebben systemen bedacht om allerlei veilingen te organiseren. Daarmee hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd an het begrip van deze verkoopmethodes. Lees hier het volledige artikel.

Scroll naar boven