E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws december 2020

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In december 2020 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Haaglanden Medisch centrum HMC stapt als eerste over naar publieke ERP- cloud. In haar streven één van de meest innovatieve ziekenhuizen van Nederland te zijn, heeft Haaglanden Medisch Centrum (HMC) ervoor gekozen om verschillende kernprocessen vanuit de publieke cloud te ondersteunen. HMC is hiermee het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de stap naar de ERP cloud maakt. De strategische keuze voor deze SaaS-oplossing moet het Haagse medisch centrum helpen om bedrijfsmodellen en -processen snel aan te passen. Dit zodat kosten verlaagd worden, prognoses aangescherpt en er verder geïnnoveerd kan worden. Hier is het volledige artikel te vinden.
  • VNG lanceert nieuwe GIBIT toolbox: VNG heeft de afgelopen periode samen met NL Digital gewerkt aan het leveranciersvriendelijker maken van de GIBIT-voorwaarden. Dit heeft geleid tot een GIBIT-toolbox met onder meer verbeterde voorwaarden voor ICT-leveranciers. De voorwaarden en de toelichting worden meegeleverd nadat u de hoofdovereenkomst heeft gemaakt in de overeenkomstengenerator. Lees hier meer over de inhoud van de toolbox, de reikwijdte van de voorwaarden en de belangrijkste wijzigingen.
  • Celonis en Siemens Global Business Services (GBS) en starten strategische partnerschap: Duitse dataminingspecialist Celonis gaat een wereldwijde strategische partnership opzetten met Siemens Global Business Services. Met deze samenwerking stellen de partners klanten in staat hun interne processen in het gehele bedrijf nog sneller te optimaliseren. De mogelijkheden voor procesoptimalisatie zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Met AI wordt de best mogelijke oplossing voor het nemen van actie in individuele situaties bepaald. Daarnaast beveelt AI manieren aan om processen te optimaliseren zonder handmatige interventie. Tegelijkertijd leert de software organisaties voortdurend hun bedrijfsresultaten te maximaliseren. Lees hier het volledige persbericht.
  • 6 communicatievaardigheden van leiders: Alle goede leiders zijn sterk in communiceren, maar niet alle communicatief vaardigen zijn goede leiders. Dit artikel benadrukt allereerst hoe belangrijk communicatieve vaardigheden zijn in de praktijk. Vervolgens wordt ingegaan op de 6 belangrijkste gemeenschappelijke communicatievaardigheden waarover leiders beschikken, de 6 problemen die ze tegenkomen bij communicatie en de 6 oplossingen hiervoor. Lees hier het volledige artikel.

Scroll naar boven