E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws februari 2023

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In februari 2023 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen: 

Drie miljoen beschikbaar voor digitale innovatie overheid 

Voor innovaties die digitale dienstverlening van de overheid verbeteren, is drie miljoen beschikbaar. Voorwaarde is dat tenminste twee overheidsdiensten een voorstel indienen. Het innovatiebudget is bedoeld om samenwerking te stimuleren en om te zorgen dat binnen de overheid minder dubbel werk wordt gedaan.  

Grote uitloop van CISO’s verwacht 

Gartner verwacht dat tegen 2025 bij de helft van de Chief Information Security Officers (CISO’s) van baan veranderen. Gezien de dynamiek en de grote vraag naar cyberbeveiligers vormt het enorme verloop een groot risico voor beveiligingsteams. Als cybersecurity in organisaties onvoldoende aandacht krijgt, zullen talenten vertrekken naar functies waar ze wel invloed kunnen hebben.  

Sogeti helpt autisten en hoogbegaafden aan cloudbaan 

Naar schatting zitten in Nederland ruim 20.000 getalenteerde jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid werkloos thuis omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs. Iedereen in onze samenleving moet perspectief hebben op een toekomstbestendige baan, aldus Ict-adviesbureau Sogeti. Daarom ontwikkelen Sogeti en opleider, coach en bemiddelaar Itvitae een praktijkgericht opleidingsprogramma voor cloudspecialisten die speciaal is toegesneden op jongeren met autisme of hoogbegaafdheid. De studenten worden opgeleid om organisaties te helpen bij ict-migraties naar een cloud-omgeving.  

6 aanbevelingen om leveranciersrisico te beperken 

Het kan een uitdaging zijn om zicht en grip te krijgen op leveranciersrisico’s zelfs voor koplopers met toegewijde risico management teams. De opdracht om continu de veelheid aan informatie te monitoren, verschillende risicoperspectieven om de risico’s te managen en te voldoen aan regelgeving. In deze blog ontvang je zes aanbevelingen om het leveranciersrisico te beperken.  

Scroll naar boven