E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws januari 2021

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In januari 2021 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Veerkracht was in 2020 een van de belangrijkste uitdagingen. Deze vaardigheid moet ons ook in 2021 vooruit brengen. Alhoewel de collectieve veerkracht is toegenomen in 2020, vertoont de veerkracht in het professionele leven volgens de auteur het tegenovergestelde. Er zijn redenen om optimistisch te zijn over de verwachtingen voor 2021, echter het komende jaar vereist zelfs meer veerkracht op je werk dan 2020. Het artikel sluit af met 3 essentiële vragen die je jezelf moet stellen om te zorgen dat je in goede vorm blijft en veerkrachtig en wendbaar in 2021. Het volledige artikel is hier te lezen.
  • Profiteren van big data, business en artificial intelligence kan alleen door organisatiebreed te zorgen voor datakwaliteit en consistentie. De auteur adviseert om eerst de bedrijfsprocessen stapsgewijs in kaart, en voeg daaraan een bedrijfsbrede data- en procesarchitectuur toe. Daarmee leg je een gezond en efficiënt fundament om het maximale uit data te halen. Lees hier het volledige artikel.
  • Lessons learned voor leiders uit 2020: 2020 was een vreemd jaar, zoiets hebben veel  bedrijven nog niet eerder meegemaakt. We zagen bedrijfssluitingen, einde aan reizen en fysieke ontmoetingen, eindeloze zoom-meetings. Toch zijn er veel bedrijfsmensen die de auteur heeft gesproken die 2020 heeft geholpen om als leider te groeien. De auteur vat de belangrijkste lessons learned van deze leiders samen. Lees het volledige artikel hier.
  • Overheid gaat bij de inkoop van hard- en software rekening houden met cybersecurity: De ‘cybersecurity inkoopeisen’ die hiervoor moeten gaan zorgen zullen onderdeel van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) worden. Lees hier het volledige artikel.
  • Total talent management en totaal personeelsmanagement (total workforce management) zijn waardevolle concepten die op een dag breed zullen worden geaccepteerd. Uit het onderzoek van Ardent blijkt zelfs dat meer dan 75% van de bedrijven tegenwoordig verwacht een dergelijk programma binnen de komende vijf jaar te implementeren. Dit is de reden waarom bedrijven moeten overwegen om prioriteit moeten geven aan totale talentintelligentie als hoeksteen voor de komende jaren. Het artikel gaat vervolgens in op totale talentinformatie waarbij zowel waardevolle op werknemers gebaseerde inzichten van zowel FTE’s als niet-werknemers worden gecombineerd door gebruik te maken van collectieve gegevens van Human Resources Information Systems (HRIS), Vendor Management Systems (VMS), tijd- en aanwezigheidsoplossingen, Applicant Tracking Systems (ATS) , Freelancer Management System (FMS) en vergelijkbare platforms. Dit om een ​​zo diep mogelijk inzicht te krijgen in de totale talentenpool van een organisatie. Het volledige artikel is hier te lezen.
  • De meest gelezen Prosci blogs in 2020 over verandermanagement: Prosci is een kennis- en onderzoeksinstituut die al meer dan 20 jaar wereldwijd onderzoek uitvoert naar change management en best practices. Dit om de menselijke kant van veranderingen te beheersen op een gestructureerde wijze. De top Prosci blogs van 2020 zijn hier te lezen.
Scroll naar boven