E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws januari 2022

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In januari 2022 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen: 

 • Coalitieakkoord laat zien dat partijen nog steeds digibeet zijn: Welke plannen de komende regering voor het realiseren specifiek heeft, zijn nog niet bekend. Alexandra van Huffelen wordt namens D66 staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Het functieterrein Digitalisering is nieuw en moet de komende vier jaar de digitale plannen van de nieuwe coalitie coördineren. Dit artikel gaat in op het coalitieakkoord en welke effecten dit gaat hebben op de IT, digitalisering en innovatie, en concluderen dat de plannen deels onuitvoerbaar, onbetaalbaar of enkel kunnen op Europees niveau. Lees hier het volledige artikel. 
   
 • Computable top 100 bedrijven en ontwikkelingen: CFI houdt jaarlijks een lijst van de Computable top 100 bedrijven en de belangrijkste marktontwikkelingen bij. Meestal komen de dezelfde onderwerpen aan en trends aan bod, maar dit jaar dicteren corona-onderwerpen de lijst. Corona wordt gezien als een versneller van investeringen in it, en volgens CFI zijn daarom bovengemiddeld veel overnames te zien. Een uitgebreide beschrijving van de conclusies is hier te vinden. 
   
 • Big ideas that will change procurement in 2022: In dit door inkoopsoftwareleverancier Zycus gepubliceerde artikel delen diverse CPO’s, consultants en inkoopexperts hun visie op diverse facetten van inkoop. Zij geven vanuit hun praktijk aan welke uitdagingen er verwacht worden het komende jaar. Download hier het volledig artikel.  
   
 • ICT-bedrijven tegen steeds hogere prijs verkocht: Op dit moment zijn ICT-bedrijven gewilde overname-objecten voor investeerders en ondernemers. De ICT-sector heeft zijn bestendigheid in de coronacrisis bewezen. Dat concludeert overnameadviesbureau Match Plan Fusies en Overnames na onderzoek. Het volledige artikel is hier te lezen. 
   
 • Drie generiek succesfactoren voor elk verandertraject: Er zijn een aantal globale succesfactoren voor elke organisatorische verandering en dus voor digitaliseringstrajecten. Het artikel beschrijft niet alleen deze drie succesfactoren maar geeft ook tips om belanghebbenden mee te krijgen in het veranderingsproces. Bijvoorbeeld aan de hand van het Kübler Ross Change model (“5 stages of Loss”). Hier lees je het volledige artikel.  
Scroll naar boven