E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws juli 2022

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten gerelateerd aan inkoopdigitalisering. In juli 2022 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale berichten tegen:

 • Forse toename marktconsultaties voor software en informatiesystemen
  Tenderned publiceert diverse statistieken over aanbestedingen. Recentelijk zijn cijfers gepubliceerd over de forse toename in marktconsultaties. Aanbestedende diensten zijn daarbij met name geïnteresseerd naar informatie over software en informatiesystemen naar IT-diensten. Over de afgelopen 7 jaren ging het om respectievelijk 647 en 538 consultaties.

 • Gartner en Forrester niet eens over top Contract Lifecycle Management Systemen
  Gartner en Forrester publiceren regelmatig over onder meer de, in hun ogen, toppers onder de softwaresystemen. Zo ook over Contract Lifecycle Management Systemen (CLM). En voor zover de vermelde leveranciers een vertegenwoordiging binnen de Benelux zijn deze ook opgenomen in ons Vendor Landscape Rapport (gratis download)

  Slechts één leverancier wordt door beide in het topsegment ingedeeld: Icertis. Andere leveranciers, waaronder Agiloft, Conga en Docusign, kunnen alleen bij Gartner rekenen op de hoogste onderscheiding. 

  Of dit terecht vraagt om een goed onderzoek. Een blik op de website van deze softwareleveranciers biedt echter vaak al een eerste indruk. Klik hiervoor op de bovenstaande links.

  Let wel: alleen Docusign heeft een vertegenwoordiging binnen de Benelux.

 • Python populairste programmeertaal
  Python is op dit moment de belangrijkste programmeertaal. “Wat heb ik daaraan”, hoor ik u denken. Wel, Python wordt onder meer gebruikt voor het maken van applicaties en oplossingen in cloud-omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van scripts waarmee databestanden worden gekoppeld, bewerkt of geanalyseerd. Of het schrijven van low code/no code applicaties. 

  De meeste HBO- en WO-studies met het vak programmeren in het curriculum kiezen voor Python. Organisaties die optimaal gebruik willen maken van cloud-based technologieën zullen hiervoor bepaalde functieprofielen moeten updaten.

Scroll naar boven