E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws mei 2021

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In mei 2021 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Het lot van de inkoopfunctie: Inkoop vervult verschillende rollen binnen een organisatie. De rol varieert van tactische tot strategische adviseur. Het lot van de inkoopfunctie wordt bepaald door de pijlers van inkoop en begrip over hoe belangrijke beïnvloeders kunnen worden ingezet om hun organisatorische rol vorm te geven. Het artikel gaat in op het ontwikkelen van een transformatiestrategie die is ontworpen rond de vier belangrijkste beïnvloeders.  Startpunt daarbij vormt een assessment van de inkoopvolwassenheid. Het volledig artikel is hier te lezen
  • IBM ontwikkelt nieuwe generatie computerchips: IBM is het gelukt een technologie te ontwikkelen van de eerstvolgende generatie computerchips die nodig is voor 2-nanometerchips. De nieuwe chips kunnen 45 procent sneller worden dan de 7-nanometerchips in de huidige luxe laptops en smartphones, terwijl de chips tot driekwart zuiniger zijn. Lees het volledige artikel hier.
  • Vijf tips om de betrokkenheid van de sponsor te verhogen: Uit onderzoek is al gebleken dat betrokkenheid van de sponsor de belangrijkste factor is voor succesvolle transformaties. Het artikel beschrijft vijf belangrijke tips/tactieken om de betrokkenheid van de sponsor te verhogen. Hier is het volledige artikel te lezen.
  • Datacenters en duurzaamheid: De Europese datacenterbranche heeft het doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Volgens belangenorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) is de sector hard op weg om die belofte na te komen. Het artikel gaat in om het rapport Datacenters en Duurzaamheid 2021. Daarin doet de DDA drie oproepen om het gebruik van datacenters verder te verduurzamen. Lees hier het volledige artikel.
Scroll naar boven