E-proQure selectie nieuws inkoopdigitalisering

(Inter)nationaal inkoopdigitaliseringsnieuws mei 2022

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux en in het buitenland. In mei 2022 kwamen we de volgende interessante (inter)nationale nieuwsberichten tegen:

  • Mkb doof voor gevaar van hackers.  Anders dan bij grote ondernemingen leeft onder kleinere bedrijven nog altijd de misvatting dat bij hen weinig valt te halen. Liefst 59 procent van de bedrijven met vijf tot vijftig medewerkers ziet zichzelf niet als een interessante prooi voor hackers, aldus de nieuwe Monitor Digitale Transformatie. Computable vraagt zich hierbij af over branche-organisaties en de overheid zich voldoende inspant om MKB te ondersteunen.
  • In 2021 meer dan 10 miljard IoT apparaten verbonden via internet. Het koppelen van apparaten via internet heeft de afgelopen paar jaar een enorme vlucht genomen. Statista meldt dat naar verwachting in 2030 meer dan 25 miljard Internet of Things-apparaten met elkaar gekoppeld zullen zijn. Een groot gedeelte van de groei komt voor rekening van Industry 4.0: de digitaliseringsgolf die de industrie moet moderniseren.
    Het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency ziet hierbij grote uitdagingen als het gaat om de beveiliging. Dit mede naar aanleiding van de recente waarschuwing vanuit de FBI over randsomeware aanvallen door een groep cyberterroristen (Blackbyte). 
  • Subsidie voor professionalisering aanbestedingspraktijk. Gemeenten, MKB-ondernemers, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen kunnen vanaf 15 juni a.s. tot maximaal €25.000 subsidie aanvragen in het kader van het programma Beter Aanbesteden. Het moet hierbij gaan om activiteiten die de dialoog en de samenwerking tussen publieke opdrachtgevers en ondernemers bevorderen, leiden tot het verhogen van de relevante kennis over aanbesteden of die de toepassing van relevante kennis, methodieken en instrumenten bevorderen. Woensdag 8 juni a.s. organiseert PIANOo hierover een informatiesessie. Via deze link kun je je hiervoor aanmelden.

Scroll naar boven