nieuws-internationaal-selectie-E-proQure

Internationaal nieuws – april 2018

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in het buitenland. Deze maand kwamen we de volgende interessante artikelen tegen.

Are CPOs painted into a corner?

Dit artikel in Supply Chain Management Review geeft aan dat met alleen software je er niet komt. Inkoopresultaten bereik je ook door gedrag en houding te veranderen binnen de organisatie. Met alleen de techniek red je het niet.

Digital procurement – some practical considerations

Onderschat de kosten van verandermanagement niet. Dat is de boodschap van consultant Trevor Tyler van Xoomworks in het artikel op Spendmatters.com.

Digital transformation of procurement: a good abuse of language?

Bertrand Maltaverne, procurement digitalist uit Oostenrijk schreef een artikel over het verloop van digitalisering in inkoop en de rol die inkoop heeft bij de digitalisering van de business en de gevolgen voor het leveranciersbestand.

Barometer Elektronische Beschaffung 2018 – Digitale Einkaufsprozesse – die Schere geht weit auseinander

Belangrijke constatering in deze barometer is de groeiende achterstand die het mkb in Duitsland heeft m.b.t. de digitalisering van inkoopprocessen ten opzichte van het grootbedrijf. In Duitsland noemen ze dit ‘de schaar gaat steeds verder open’.

Is trying to offer an ‘Amazon’ style experience in e-procurement a good idea?

Pete Loughlin van Purchasing Insight concludeert in dit blog dat de ‘Amazon’ style user experience niet ontworpen is voor inkopers, maar voor verkopers.

Scroll naar boven