onderzoek

Investering in digitale vaardigheden noodzakelijk

Uit onderzoek van MIT Sloan Management Review en Deloitte Digital blijkt dat investering in digitale vaardigheden noodzakelijk is om een hoger digitaal volwassenheidsniveau te bereiken en effectief te kunnen werken in de nieuwe, digitale omgeving. De digitale volwassenheid van bedrijven neemt namelijk toe.

Bron: MIT Sloan Management Review en Deloitte Digital
Bron: MIT Sloan Management Review en Deloitte Digital

MIT Sloan Management Review en Deloitte Digital, de digitale adviespraktijk van Deloitte, deden onderzoek onder 4300 bestuurders, managers en analisten van organisaties met vestigingen over de hele wereld naar de ontwikkeling van hun organisatie op het gebied van digitalisering. Gebleken is dat de digitale volwassenheid van bedrijven toeneemt. Waar in 2017 34% van de bedrijven zich nog in een vroege fase bevonden, is dit in een jaar tijd gedaald tot 25% in 2018.

Technologie belangrijke driver

Technologie vormt een belangrijke driver voor de ontwikkeling van de business en, als afgeleide hiervan, de ontwikkeling van de inkoopfunctie. De inkoopfunctie is vaak verspreid over vele functies en soms over meerdere locaties/vestigingen in meerdere landen, waarbij zichtbaarheid en transparantie van de spend essentieel is.

Ook komt er meer transparantie in de supply chain om risico’s zoals slavernij, omkoping en corruptie te beheersen. Geautomatiseerde inkoopsystemen helpen om connecties binnen de keten in kaart te brengen en te valideren door middel van blockchaintechnologie.

Training noodzakelijk

Maar liefst 90% van de respondenten geeft aan dat ze hun vaardigheden jaarlijks moeten training om effectief te kunnen blijven werken in een digitale wereld. 44% geeft zelfs aan continue training noodzakelijk te vinden om hun werk goed te kunnen doen.

Om ook jouw digitale (inkoop)vaardigheden te ontwikkelen en up-to-date te houden, biedt E-proQure vanaf september meerdere workshops aan. Wil jij weten welke workshop voor jou het best passend is, stuur een mail naar info@e-proqure.nl of bel ons (06 – 49 11 33 53)!

Meer over het onderzoek lees je op Consultancy.nl

Scroll naar boven